Tudi trebanjska občina zaprta; komunala deluje; pomembne tel. številke so ...

17.3.2020 | 09:50

Tudi trebanjska občina zaprta; komunala deluje; pomembne tel. številke so ...

Slovenija je 12. marca ob 18. uri na podlagi 7. člena zakona o nalezljivih boleznih zaradi naraščanja števila primerov okužb s koronavirusom razglasila epidemijo. Aktiviran je tudi državni načrt.

Klicni center za informacije o koronavirusu - 080 1404

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb / strokovnjakov.

Občinski štab civilne zaščite Občine Trebnje v povezavi z drugimi humanitarnimi organizacijami trenutno proučuje prejete napotke in usmeritve pristojnih republiških in regijskih organov, ter pripravlja načrt z navodili za organizirano, varno in usklajeno oskrbo na domu v okviru sistemskih izvajalcev ter humanitarnih društev.

DEŽURNA ŠTEVILKA za dobavo osnovnih življenskih potrebščin (hrana) je 031/602 - 803, za vse, ki nimajo drugih možnosti oz. niso mobilni.

Za oskrbo z zdravili in zdravstvene težave pokličite izbranega osebnega zdravnike Zdravstvenega doma Trebnje ali pokličete na telefonsko številko Zdravstvenega doma Trebnje 07/ 348 17 40 ali 07/ 348 17 80. V času epidemije s korona virusom se organizira dostava zdravil s pomočjo Civilne zaščite. Dostavo zdravil po lastni presoji odredijo zdravniki Zdravstvenega doma Trebnje.

Ti telefonski številki sta prvenstveno namenjeni obolelim občankam in občanom v stiski zaradi zagotovitve oskrbe, ki je preko svojih sorodnikov, sosedov ali znancev ne morejo zagotavljati.

Na to številko lahko občani občine Trebnje s klicem ali preko SMS sporočila posredujejo podatke o ogroženih osebah, ki potrebujejo pomoč pri dobavi osnovnih življenjskih potrebščin.

Hkrati pa v tem času pozivamo vse, naj v skladu z načeli solidarnosti tudi sami pomislijo na tiste, ki so v tem času še posebej ogroženi in jim skušajo po svojih močeh pomagati.

POMEMBNE ŠTEVILKE

Zdravstveni dom Trebnje:

V primeru suma, da bi pri vas lahko prišlo do okužbe s koronavirusom (potniki v mednarodnem prometu, obisk okuženih območij Slovenije..) pokličite v ZD Trebnje – telefon 040 378 300, kjer boste prejeli dodatna navodila.

OZ RK Trebnje: v času delovnih ur: (07) 348 27 70

Komunala Trebnje

Dežurni-vodovod: 031 626 360

Dežurni-ceste: 031 609 557

Pogrebne storitve: 041 399 707

Dežurni-kanalizacija: 041 628 502

Vsa pojasnila in odgovore stranke lahko dobijo na telefonski številki 07-348-12-60,

na e-naslovu:info@komunala-trebnje.si,

na spletni strani www.komunala-trebnje.si

Izvajanje komunalnih storitev na terenu bo sicer potekalo nemoteno.

CSD: 07 348 15 70

                                                                   Štab Civilne zaščite Občine Trebnje
                                                                                 poveljnik Vinko Ribič

OBVESTILO O OMEJITVI URADNIH UR OBČINE TREBNJE IN ZAPRTJU STAVBE OBČINE TREBNJE

Cenjene občanke in občane ter druge stranke obveščamo, da zaradi preventivnih ukrepov v zvezi s povečano stopnjo tveganja prenosa okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19) od vključno 16. 3. 2020 do preklica v prostorih Občine Trebnje na naslovu Goliev trg 5, 8210 Trebnje, ni uradnih ur, stavba pa je zaprta.

Občanke in občani ter druge stranke lahko v tem času z zaposlenimi na Občini Trebnje komunicirajo in poslujejo po telefonu oziroma elektronskih medijih:

telefonska številka:

07 34 81 100 (sprejemna pisarna)

051 329 329 (direktor Občinske uprave)

031 777 718 (župan)

elektronski naslov: obcina.trebnje@trebnje.si

Vstop v stavbo Občine Trebnje na naslovu Goliev trg 5, 8210 Trebnje, je mogoč v IZJEMNIH oziroma NUJNIH primerih. V teh primerih naj stranke predhodno uporabijo zgornje telefonske številke oziroma elektronski naslov. O utemeljenosti izjemnega oziroma nujnega primera odloča pristojna uradna oseba.

Občine Trebnje bo do preklica izvajala le nujne zadeve, povezane z izbruhom koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) in preprečevanjem širjenja le-tega (pomoč pri organizaciji dela Štaba civilne zaščite Občine Trebnje …).

Na ta način prispevamo k preprečevanju prenosa okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19).

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Vse aktualne informacije v zvezi s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19) so na voljo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje: www.nijz.si.

                                                                                   župan Alojzij Kastelic l. r.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava