Badmintonski klub Mirna, Maja Vojnovič in Staš Skube so športniki leta 2019

17.2.2020 | 11:00

Badmintonski klub Mirna, Maja Vojnovič in Staš Skube so športniki leta 2019
Badmintonski klub Mirna, Maja Vojnovič in Staš Skube so športniki leta 2019

Športna zveza občin Trebnje in Mirna je v torek, 11. 2. 2020, za najboljšo ekipo leta 2019 razglasila Badmintonski klub Mirna, najboljša športnika pa sta rokometaša - Staš Skube in Maja Vojnovič.

V desetih kategorijah je bilo sicer nominiranih 19 posameznikov in ekip, poleg osrednjih priznanj so podelili tudi posebno priznanje za izjemne dosežke, ki sta ju prejela Klemen Dremelj (športni paraples) in Matej Gorišek (karate), jubilejno priznanje pa je za 10-lentico delovanja prejel Nogometni klub Trebnje. Plaketo za delo v športu je prejel Alojz Radelj, priznanje športni delavec leta 2019 pa Roman Šavrič. Priznanje športni znak so prejeli badmintonista Nika Arih in Aljoša Turk, motokrosist Jan Pancar, atlet Matevž Šuštaršič in nogometašica Lara Lobe. Mlada športnika leta sta badmintonistka Lana Livk in atlet Matjaž Gazvoda. V spletnem glasovanju za športnika leta po izboru navijačev za leto 2019 je nogometašica Ema Erman prejela 1487 od 3199 glasov glasovalcev oziroma 46 odstotkov vseh glasov.                  

OBRAZLOŽITVE za športnike iz občine Trebnje

POSEBNO PRIZNANJE ZA IZJEMNE ŠPORTNE DOSEŽKE - KLEMEN DREMELJ - športni paraples: Klemen Dremelj in Lara Nedeljković plešeta v Plesnem klubu Zebra, ki se ukvarja s paraplesom. Njuna kategorija je Combi class 2, v kateri sta lani na državnem prvenstvu v standardnih plesih osvojila tretje, v latinskoameriških pa drugo mesto, v kombinaciji 10 plesov sta zmagala. Z mednarodnih tekem sta se vračala z drugimi in tretjimi mesti, udeležila sta se svetovnega prvenstva in svetovno lestvico za leto 2019 zaključujeta na 9. mestu med standardnimi oziroma 10. med latino plesalci.

POSEBNO PRIZNANJE ZA IZJEMNE ŠPORTNE DOSEŽKE - MATEJ GORIŠEK - karate: Matej Gorišek je član Shotokan karate kluba Grosuplje. Poleg tekmovanj v Sloveniji se je lani z mednarodnih turnirjev v Samoboru, Riccioneju in Zell am Seeju vrnil z drugim mestom, udeležil pa se je še štirih drugih mednarodnih tekmovanj in mladinskega svetovega prvenstva v Santiagu de Čile, na katerem je sicer sodelovalo več kot 1500 borcev iz več kot 50 držav sveta.

Jubilejno priznanje za 10 let delovanja prejme NOGOMETNI KLUB TREBNJE: Nogometni klub Trebnje je k igranju nogometa v letošnjem šolskem letu spodbudil več kot 400 otrok. Ima 12 selekcij od najmlajše U7 do članske, ki se je uvrstila v 1. regionalno ligo. Skupaj z Ženskim nogometnim klubom Olimpija sestavlja skupne ekipe v 1. državni ženski nogometni ligi, sicer pa Nogometni klub Trebnje tekmuje v tekmovanju MNZ Ljubljana in Nogometne zveze Slovenije.Ministrstva za šolstvo je klubu podelilo certifikat, da dela v javno dobro. Za svoja dosedanja prizadevanja je prejel več priznanj, ki so dodatna motivacija za delo z mladimi, ob desetletnici delovanja pa prejema še jubilejno priznanje Športne zveze TIM.

PLAKETA ZA DELO V ŠPORTU - ALOJZ RADELJ - rokomet: Alojz Radelj je od leta 1981 delal kot profesor športa na Osnovni šoli Trebnje. Bil je vodja športnega aktiva, šolskega športnega društva, organizator športnih tekmovanj na vseh nivojih in organizator in izvajalec šol v naravi. Pri nekdanji Športni zvezi Trebnje je bil zadolžen za športrna tekmovanja mladih in koordinacijo med športnimi društvi. Ves čas je aktivno vpet v razvoj rokometa v Trebnjem. Ob ustanovitvi kluba leta 1983 je bil igralec, do danes trener v vseh kategorijah, bil je tudi sekretar kluba in organizator številnih domačih in mednarodnih tekem kluba.

PRIZNANJE ŠPORTNI DELAVEC LETA 2019 - ROMAN ŠAVRIČ - rokomet: Roman je Trebanjec, ki v Rokometnem klubu Trimo Trebnje deluje od svoje mladosti. Bil je prvi Trebanjec v slovenski reprezentanci in leta 2000 prvi trebanjski rokometaš na olimpijskih igrah. Ko je leta 2004 končal igralsko kariero, je začel znanje prenašati na mlajše rodove. Leta 2013 je prevzel vodenje članske ekipe in aktivno deloval v klubu tudi v najbolj kriznem obdobju. V tem času je članska ekipa zabeležila 5., 4., 9. in 8. mesto v državnem prvenstvu. Do leta 2018 je poleg trenerskega opravljal tudi delo sekretarja kluba, nato pa se je ponovno posvetil delu z mladimi upi trebanjske rokometne šole ter prevzel mesto trenerja mladinske ekipe, s katero je bil lani slovenski podprvak. To je eden največjih uspehov trebanjske rokometne šole, člani te ekipe pa so danes že vidni igralci članske ekipe.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK - LARA LOBE: nogomet: Lara Lobe je aktivna nogometašica že 10 let. Najprej je igrala v fantovskih ekipah, nato za Ženski nogometni klub Radomlje, lani se je pridružila nogometašicam Olimpije. Z mladinsko ekipo igra v 1. slovenski nogometni ligi, s člansko ekipo je bila druga na državnem prvenstvu, je tudi članica mladinske nogometne reprezentance, ki se je uvrstila na na evropsko žensko nogometno prvenstvo.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK - JAN PANCAR: motokros: Jan Pancar je pri sedmih letih začel tekmovati v motokrosu in je septembra lani že sedmič v svoji športni karieri osvojil naslov državnega prvaka v motokrosu. Je član Motokluba Šentvid pri Stični. V tekmovanju svetovnega prvenstva MX2, na katerem zaradi visokih stroškov ni odvozil vseh tekem, je bila najboljša posamična uvrstitev 10. mesto, po zaključku sezone je bil 18.

PRIZNANJE ŠPORTNI ZNAK - MATEVŽ ŠUŠTARŠIČ: atletika: Matevž Šuštaršič je član Atletskega kluba Krka Novo mesto in je v lanskem letu na dvoranskem članskem državnem prvenstvu 2. mesto v teku na 200 metrov. Na isti razdalji je bil najhitrejši med starejšimi mladinci. Z državnih prvenstev za starejše mladince in mlajše člane se je prav tako vračal z medaljami za tek na razdaljah 100 in 200 metrov, na katerih je tekel tudi na evropskem prvenstvu za starejše mladince.

PRIZNANJE MLADI ŠPORTNIK  LETA - MATJAŽ GAZVODA: atletika: Skoraj 14-letni Matjaž Gazvoda je mladi atlet, ki je lani postal šolski državni prvak v metu vortexa. Z ekipo mlajših dečkov Rokometnega kluba Trimo Trebnje je postal področni prvak šolskega prvenstva in bil najboljši strelec prvenstva, z ekipo starejših dečkov pa se je uvrstil v polfinale šolskega državnega prvenstva.

ŠPORTNIK LETA PO IZBORU NAVIJAČEV - EMA ERMAN: nogomet: Ema Erman je članica ŽNK Krim, s katerim igra v 1. mladinski ženski ligi NZS in je tudi članica mladinske nogometne reprezentance, ki se je uvrstila na evropsko žensko nogometno prvenstvo. V spletnem glasovanju za športnika leta po izboru navijačev za leto 2019 je nogometašica Ema ERMAN prejela 1487 od 3199 glasov glasovalcev oziroma 46 odstotkov vseh glasov.

Priznanje za športno ekipo leta 2019 prejme BADMINTONSKI KLUB MIRNA: Ekipa TEM MIRNA iz Badmintonskega kluba Mirna je v letu 2019 v prvi slovenski badmintonski ligi osvojila četrto mesto. Igrali so Mitja Šemrov, Žan Laznik, Urban Herman, Sebastjan Miklič, Kristjan Hanjšek, Kristina Kastelic, Neža Krištof, Nastja Stovanje in Manca Zupančič.

Priznanje za športnika leta 2019 prejme STAŠ SKUBE: Staš Skube je rokometno pot začel v Trebnjem, lani pa je z ekipo iz Vardarja postal evropski klubski prvak v rokometu, prvak SEMA lige in makedonski prvak. Levoroki igralec je bil tudi med kandidati za uvrstitev v reprezentanco Slovenije za letošnje evropsko prvenstvo.

Priznanje za športnico leta 2019 prejme MAJA VOJNOVIČ: Komaj 21-letna Maja Vojnovič je članica prve ekipe Rokometnega kluba Krim iz Ljubljane in stalna članica slovenske ženske rokometne reprezentance. V letu 2019 je z ekipo osvojila 10. mesto v Evropski ligi prvakinj, hkrati je bila ekipa državni in pokalni prvak Slovenije. Maja je bila tudi glavna vratarka ženske reprezentance na svetovnem prvenstvu na Japonskem.

Osrednji gost večera je bil dvakratni udeleženec zimskih olimpijskih iger, eden najboljših jugoslovanskih tekačev na smučeh in prinašalec olimpijske baklje na stadion ob slovesnem odprtju zimskih olimpijskih iger v Sarajevu. Zaradi spominov na olimpijsko leto 1984 je bilo tako med podeljevalci kot med obiskovalci kar nekaj nostalgije. Priznanja so poleg člana Olimpijskega komiteja Slovenije podeljevali še člani strokovnega sveta za izbor športnika leta (Janez Prosenik, Silva Zupančič, David Jerič, Leon Lobe in Dejan Smuk), trebanjski podžupan Jože Avguštinčič ter mirnski župan in podžupan, Dušan Skerbiš in Zoran Remic.  

Prireditev, ki jo med športniki, podeljevalci in glasbeniki vodila Petra Krnc Laznik, je tudi letos prinesla številne hudomušne domislice sogovornikov in izbrano glasbo, za katero so poskrbeli komorna godalna skupina Glasbene šole Trebnje, ki jo vodi Ana Avšič, zapela je tudi mlada pevka Ella Roš, za zaključek prireditve pa navdušil Kvartet Strmole.

besedilo: prirejeno po P. K. L.,
fotografije: Samo Kobal

Galerija

_zzzzzzzsport (01)
_zzzzzzzsport (02)
_zzzzzzzsport (03)
_zzzzzzzsport (04)
_zzzzzzzsport (05)
_zzzzzzzsport (06)
_zzzzzzzsport (07)
_zzzzzzzsport (08)
_zzzzzzzsport (09)
_zzzzzzzsport (10)
_zzzzzzzsport (11)
_zzzzzzzsport (12)
_zzzzzzzsport (13)
_zzzzzzzsport (14)
_zzzzzzzsport (15)
_zzzzzzzsport (16)
_zzzzzzzsport (17)
_zzzzzzzsport (18)
_zzzzzzzsport (19)
_zzzzzzzsport (20)
_zzzzzzzsport (21)
_zzzzzzzsport (22)
_zzzzzzzsport (23)
_zzzzzzzsport (24)
_zzzzzzzsport (25)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava