Črnomelj: Pohod z lučkami in rajanje z dedkom Mrazom

11.12.2019 | 13:30

Črnomelj: Pohod z lučkami in rajanje z dedkom Mrazom
Črnomelj: Pohod z lučkami in rajanje z dedkom Mrazom

V torek, 10. decembra 2019, je Knjižnica Črnomelj v sklopu projekta Medgeneracijski vrt pripravila praznični Pohod z lučkami in rajanje z dedkom Mrazom.

December je najlepši mesec v letu. Zima obarva svet v belo, snežinke zaplešejo svoj čudoviti ples. Nad mestom se prižge na tisoče lučk. Tudi v našem mestu je bilo tako.

Lučke smo si prižgali tudi mi, ki smo se v torek podali na pohod. Ob 16.30 smo se zbrali v centru mesta – pri črnomaljskem gradu, kjer nas je počakala prijazna gospa Tatjana, ki je bila ta večer naša vodička. Sicer pa je ga. Tatjana predsednica Turističnega društva Črnomelj. V soju drobnih lučk in z roko v roki smo pohod pričeli v centru mesta in pot nadaljevali po Kolodvorski ulici do Kulturnega doma Črnomelj, kjer nas je čakalo presenečenje. Pričakali so nas igralci Gledališča Smejček iz Ljubljane in nas razveselili s predstavo Topli nasmeh dedka Mraza. Po predstavi je otroke obiskal dedek Mraz in rajanje se je pričelo. Naredili smo še nekaj »fotk«, se posladkali s slastnimi medenjaki in si zaželeli, kot je zapisala avtorica Jelena Isak Kres: »… zdaj pa prižgimo na jelkah luči, voščim vam lepe decembrske dni!«

Medgeneracijski vrt je skupni projekt Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj, Knjižnice Črnomelj in Mladinskega centra BIT. Skupni projekt je financiran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.

Mladinski center BIT

Galerija

_zzdeda (01)
_zzdeda (02)
_zzdeda (03)
_zzdeda (04)
_zzdeda (05)
_zzdeda (06)
_zzdeda (07)
_zzdeda (08)
_zzdeda (09)
_zzdeda (10)
_zzdeda (11)
_zzdeda (12)
_zzdeda (13)
_zzdeda (14)
_zzdeda (15)
_zzdeda (16)
_zzdeda (17)
_zzdeda (18)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava