Borbeni Krkaši na kolena spravili Izolane

4.11.2019 | 08:35

Borbeni Krkaši na kolena spravili Izolane

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so reprezentančni premor odlično izkoristili in se dodobra pripravili na nasprotnika v 8. krogu lige NLB, ko so pred polno dvorano Kraška premagali gostitelje, ekipo RD Izola. Varovanci trenerja Romana Zarabca so tekmo dobili z rezultatom 25:29 (12:14).

Kratek povzetek tekme:

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z zmagoslavjem Krke, ki je dosegla tretjo zmago in se pomaknila proti sredini razpredelnice, medtem ko Izola ostaja povsem na dnu lestvice. Čeprav Novomeščanom igra v napadu v uvodnih minutah ni stekla, so kljub temu hitro prevzeli pobudo in zagospodarili na parketu ter do prve občutnejše prednosti treh zadetkov prišli v 12. minuti prvega dela (4:7). Bleda predstava Izolanov je šla na roke Krki tudi v nadaljevanju, saj so Novomeščani s hitro in kombinatorno igro tik pred polčasom vodstvo še povečali, a so domačini ujeli priključek in ob polčasu je prednost Krke znašala le še dva zadetka ( 12:14). Potek srečanja so v drugem delu primorsko-dolenjskega obračuna znova krojili Krkaši, ki so tempo igre še nadgradili, Izolanom pa z granitno obrambo na črti preprečevali, da bi prihajali do lahkih zadetkov. Namera jim je v celoti uspela, vodstvo so ohranjali vse do izteka srečanja, ki se je končalo s štirimi zadetki prednosti v korist Novomeščanov.

Pri Krki se je z osmimi zadetki najbolj izkazal Jaka Jakše, ki je bil po mnenju obeh trenerjev tudi naj igralec srečanja, pri domačinih pa je pet zadetkov vknjižil Peter Božič.

Izjave po tekmi:

Vid Miklavec, (igralec Izole):

"Rezultatska kriza se nadaljuje. Nikakor nam ne uspe priti ven, danes smo še posebej slabo odigrali v obrambi, težko smo prihajali do čistih situacij in rezultat je realen gelde na potek srečanja. Če bomo tako nadaljevali, je naš status prvoligaša resno ogrožen."

Roman Zarabec, (trener Krke):

"Vesel sem te zmage. Zahvalil bi se rad fantom, ki so odigrali tako, kot je potrebno in vsekakor smo zasluženo zmagali. Lepo je igrati v Izoli, v tej dvorani in v tem ambientu. Na koncu bi lahko zmagali z višjo prednostjo, šteje pa zmaga. Vesel sem, ker imam mlado ekipo, ki vidno napreduje in želim si, da bo ta generacija uspela storiti preskok v člane, kar nam bo v prihodnosti olajšalo igranje v prvoligaški druščini."

Statistika:

8. KROG liga NLB; RD Butan plin Izola- MRK KRKA 25:29 (12:14).

RD Izola: Hušić , Beganović 2, Brumen 3, Miklavec 4, Logar, Gačević (4), Zorič - Stepančič 3, Jurič 1, Novak, Alessio (V), Beganović 1, Petrović 1, Poberaj in Čolić. Trener: Fredi Radojkovič.

MRK KRKA: Bevec 5, Avsec 1, Majstorovič, Pršina 1, Irman 2, Jakše 8, Gorela 3, Plut, Klemenčič, Rašo 2, Batagelj, Brajer, Kukman 4, Matko 1, Kete 2, Urbič. Trener: Roman Zarabec.

Sedemmetrovke: Butan plin Izola 4 (3), Krka 2 (2).

Izključitve: Butan plin Izola 4, Krka 10 minut.

Rdeči karton: /.

Rokometaše Krke v naslednjem, 9. krogu lige NLB, doma čaka še ena zelo težka preizkušnja, saj bodo gostili ekipo MRD Dobova.

MRK Krka

Galerija

_zzzzzzzkrka (1)
_zzzzzzzkrka (2)
_zzzzzzzkrka (3)
_zzzzzzzkrka (4)
_zzzzzzzkrka (5)
_zzzzzzzkrka (6)
_zzzzzzzkrka (7)
_zzzzzzzkrka (8)
_zzzzzzzkrka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava