Grad Podsreda obdan z zvoki flavte

17.7.2019 | 09:00

Grad Podsreda obdan z zvoki flavte

V soboto, 13. julija, se je na gradu Podsreda začel seminar za flavto, ki se bo zaključil v petek, 19. julija ob 18. uri na gradu Podsreda s koncertom udeležencev seminarja.

Seminar za klarinet smo zaključili v prejšnjem tednu, v tem tednu, kot rečeno, poteka seminar za flavto, v nadaljevanju poletja pa nas čakajo še seminarji za violončelo, saksofon, trobento in zborovsko dirigiranje.

Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajamo že od leta 1995, se pravi že polnih petindvajset let.

Umetniški vodja glasbenega poletja na gradu Podsreda je že enajsto leto zapored prof. Andrej Zupan.

Seminarji so namenjeni začetnikom, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom.

Seminar za flavto poteka pod vodstvom profesorice Nataše Paklar.

Nataša Paklar je z odliko diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Fedje Rupla. Izpopolnjevala se je na mnogih seminarjih pri uglednih profesorjih. Tekom šolanja je prejela številne prve nagrade na republiških in bivših zveznih tekmovanjih, Oktobrsko nagrado mesta Beograd, Prešernovo nagrado Akademije za glasbo ter Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani.

Kot solistka je nastopala z orkestrom Slovenske filharmonije, Slovenske vojske, St. Georg Strings, Celjskim godalnim orkestrom, Karniumom, kot komorna glasbenica na festivalih Trieste Prima, Radenci, Lent, Glasbeni september Maribor, Slowind, Festival Bled, Aspekte Salzburg, Neuebuehne Villach, Svetovni glasbeni dnevi, Musik festival Stift. Kot članica tria Empiem in kvarteta flavt Flavte brez meja je krstno izvedla veliko skladb sodobnih skladateljev.

Leta 1989 je postala solo flavtistka v orkestru SNG Opera in balet Ljubljana, od 1993-2011 pa je bila pikolistka v orkestru Slovenske filharmonije, sedaj pa je profesorica flavte in pikola na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Pogosto je članica žirije na tekmovanjih mladih flavtistov, vodi seminarje, ter je redna predavateljica na mednarodni poletni šoli Ars Praesentia v Tivtu (Črna Gora).

mag. Valerija Slemenšek

Galerija

_zzzzzzzzflavta (1)
_zzzzzzzzflavta (2)
_zzzzzzzzflavta (3)
_zzzzzzzzflavta (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava