Drevi začetek Grajskih večerov v Ribnici - z New Swing Quartetom

5.7.2019 | 09:20

Foto: Dean Dubokovič

Foto: Dean Dubokovič

Drevi začetek Grajskih večerov v Ribnici - z New Swing Quartetom

Ribniški poletni festival, ki smo ga poimenovali Grajski večeri, se začne danes. Dogodki si bodo v juliju in avgustu sledili vsak petek, ob 20 uri. V prijetnem okolju ribniškega gradu bomo znova poskrbeli za pestro dogajanje. Vrhunec bo doseglo v okviru Ribniških dnevov, ki jim bo kraljeval letos že 44. Ribniški semenj.

Grajski večeri so postali znan in odmeven festival, za kar je bilo potrebnega veliko dela, predvsem pa vztrajnosti. Z letošnjim programom se znova približujemo največjim tovrstnim dogodkom v državi. Z referencami in programom smo pridobili naklonjenost naših zvestih partnerjev in pokroviteljev, tako da se lahko pohvalimo s še boljšim programom kot prejšnja leta. 

V petek, 5. julija 2019, ob 20. uri v Ribnici gostimo New Swing Quartet.

V  svojem 50 letnem delovanju je s sodobnim slogom, zakoreninjenim v izročilu črnskih gospel kvartetov, prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Kvartet, ki je bil ustanovljen leta 1968, je dosegel svetovno slavo in status ene najboljših gospel skupin. Njegova bogata diskografija obsega 43 izdaj na različnih nosilcih zvoka. Gostoval je po vsem svetu, odigral več kot 200 koncertov po evropskih in azijskih državah, izvedel številna gostovanja v cerkvah in dvoranah ameriškega juga ZDA ter redne turneje po zahodni Evropi. New Swing Quartet je nastopal kot osrednji gost v mnogih svetovno znanih televizijskih in radijskih TV oddajah, vsako leto nastopijo na posameznih festivalih in koncertih po vsej Evropi. Delo kvarteta krasijo tudi mnoge nagrade in priznanja tako doma kot v tujini.

Grajske večere bo odprl župan Občine Ribnica Samo Pogorelc, ki jih na pot pospremil z besedami: »Vesel sem, da smo skupaj s Turističnim društvom Ribnica uspeli zagotoviti kakovosten program in ga s sponzorji in občino tudi finančno pokrili. Prepričan sem, da si občanke in občani Ribnice in tudi širše zaslužijo le najboljše. Mnenja sem,  da je potrebno dati ljudem kruha in iger.«

Partnerji Grajskih večerov so: Občina Ribnica, JSKD, Rokodelski center Ribnica.

VABLJENI!

S. P. A.

Zvočni zapisi

Župan Samo Pogorelc o Grajskih večerih

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava