Vaše fotke: V ZD Metlika dan odprtih vrat in novo reševalno vozilo

17.5.2019 | 12:00

Vaše fotke: V ZD Metlika dan odprtih vrat in novo reševalno vozilo

V metliškem zdravstvenem domu (ZD) so včeraj pripravili tretji dan odprtih vrat. Namenu so predali novo reševalno vozilo, ki je veljalo 116.000 evrov, denar pa so prispevali občina Metlika, ministrstvo za zdravstvo in ZD (več o novih pridobitvah ZD spodaj v tonski izjavi direktorice Duške Vukšinič).

Sicer pa so za obiskovalce pripravili telovadbo s Šolo zdravja in povabili na zdrav zajtrk po vadbi. Pred zdravstvenim domov so postavili stojnice Policijska postaja Metlika, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu metliške občine, Območno združenje Rdečega križa Metlika, Šent, Društvo za zdravje srca in ožilja, marsikaj pa je bilo mogoče izvedeti tudi o zdravju in negi zob. Merili so tudi krvni sladkor, krvni tlak in gleženjski indeks, Svit pa je svetal ob modelu črevesa. To svetovanje je bilo še toliko bolj dobrodošlo, ker je metliška občina po odzivnosti na program Svit na repu, še posebej pa je odzivnost slaba med moškimi.

Prisluhniti je bilo mogoče nasvetom logopeda, fizioterapevtskim nasvetom, za odrasle so pripravili meritve z analizo telesne sestave, pa svetovanje v ambulantah družinske medicine in v zobozdravstvenih ambulantah ter svetovanje za starše v pediatrični ambulanti. Za predšolske otroke pa sta bili na voljo delavnici o sestavljanju zdravega obroka in kako je mogoče priti z igro do govora.

Foto: ZD Metlika

Zvočni zapisi

Duška Vukšinič

Galerija

_zzzzzzzzmetlika (1)
_zzzzzzzzmetlika (2)
_zzzzzzzzmetlika (3)
_zzzzzzzzmetlika (4)
_zzzzzzzzmetlika (5)
_zzzzzzzzmetlika (6)
_zzzzzzzzmetlika (7)
_zzzzzzzzmetlika (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava