Krkaši na krilih izjemne publike v finalu slovenskega pokala

12.5.2019 | 08:50

Krkaši na krilih izjemne publike v finalu slovenskega pokala
Krkaši na krilih izjemne publike v finalu slovenskega pokala
Krkaši na krilih izjemne publike v finalu slovenskega pokala

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so na drugi polfinalni tekmi s 24:20 (12:10) premagali ivanški Sviš in se drugič zapored uvrstili v finale pokala Slovenije. Danes ob 17. uri bo njihov nasprotnik velenjsko Gorenje, ki je s 29:27 strlo odpor Celjanov. Ti so iz Novega mesta že drugič odšli brez lovorike.

V nabito polni dvorani Marof so lahko gledalci uživali v pravem dolenjskem derbiju, finalni nastop pa so več ali manj pripisovali varovancem trenerja Roberta Cvikla, ki so odpor rokometašev Sviša strli šele v končnici in prišli do tako željenega uspeha. Novomeščani so bili sicer večji del prve polovice tekme v prednosti, največ pa so vodili za tri gole (8:5, 9:6 in 10:7). V končnici prvega polčasa so zapravili nekaj stoodstotnih priložnosti, tekmeci iz Ivančne Gorice pa so se jim povsem približali (10:9) in jim v nadaljevanju povsem dihali za ovratnik, v 39. minuti pa jih po golu Žana Grojzdeka tudi ujeli (13:13). Tekma je bila v drugem polčasu povsem odprta. V 50. minuti so varovanci trenerja Sviša Aleksandra Polaka po golu Mateja Koširja celo povedli z 18:17, v prelomnih trenutkih pa so Krkaši na krilih navijačev in domačega vratarja Aleksandra Tomića le uveljavili večjo izbiro kakovostnih igralcev in taktično-tehnično širino, ter si v 54. minuti priigrali dva gola prednosti (20:18), v sami končnici pa prednost podvojili in slavili s 24:20.

Izjave po tekmi:

Robert Cvikl, trener Krke: »Uživali bomo v finalu, uživali v igri. Mi smo si finale krvavo zaslužili. Bili smo malo v krču, a smo dali vse od sebe. Zmagala je obramba. Jutri pa gremo na zmago, če je treba tudi na glavo. Glede našega jutrišnjega nasprotnika- Gorenja lahko povem le, da je zasluženo v finalu. Kdorkoli bi nam stal nasproti je težek konkurent in profesionalna ekipa. Nam ne preostane drugega, kot da pred polno dvorano prikažemo še en lep rokomet.«

Aleksandar Tomić: »S tekmo sem zelo zadovoljen. Pokazali smo pravi obraz ekipe. Verjamem, da bo jutrišnja finalna tekma prav tako težka, a sem vesel, da imamo drugega nasprotnika kot v lanskem finalu. Upam, da proti Gorenju dosežemo boljši rezultat, kakršnega smo dosegli lani proti Celju. Moram pa izredno pohvalit publiko, ki nas je še dodatno ponesla do zasluženega finala in upam, da bo tako vzdušje tudi jutri. Pohvalil bi tudi navijače iz Ivančne Gorice, ki so me, priznam, zelo pozitivno presenetili.«

Simon Stopar, Sviš: »Tekma je bila zelo težka, izenačena, a so na koncu nekaj športne sreče in več izkušenj imeli Krkaši. Mogoče so nam na koncu malo pošle moči, ampak je Krka zasluženo slavila. Želim jim vso srečo v finalu, sem pa zelo ponosen na svoje fante, saj smo odigrali dobro tekmo in pokazali pravi karakter. Hvala tudi navijačem, ki so pripravili vrhunsko vzdušje v dvorani Marof.«

Statistika:

MRK KRKA: Rašo L. 7, Bevec, Didovič, Okleščen 3, Pršina 1, Tomić 1, Irman 2, Jakše 4, Klemenčič, Rašo D., Batagelj 1, Papež 4, Brajer, Kukman, Matko, Florjančič 1.

RK Sviš: Knez 2, Zafran 2, Fink 1, Grojzdek 3, Tekavčič, Hrovat, Stopar 2, Škorc, Košir M.4, Košir Ma.3, Pirnat, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Košir D., Vidmar.

Zadnji dan turnirja (nedelja, 12.5.) bo znova postregel s pestrim rokometnim dogajanjem, saj bosta v novomeški dvorani Marof odigrani tekmi za 3. mesto (Sviš- Celje, ob 14.00), rokometna poslastica – finale med Krko in Gorenjem pa bo od 17.00 v živo prenašala tudi RTVS 2.

MRK Krka

Galerija

_zzzzzzzzmrk (00)
_zzzzzzzzmrk (01)
_zzzzzzzzmrk (02)
_zzzzzzzzmrk (03)
_zzzzzzzzmrk (04)
_zzzzzzzzmrk (05)
_zzzzzzzzmrk (06)
_zzzzzzzzmrk (07)
_zzzzzzzzmrk (08)
_zzzzzzzzmrk (09)
_zzzzzzzzmrk (10)
_zzzzzzzzmrk (11)
_zzzzzzzzmrk (12)
_zzzzzzzzmrk (13)
_zzzzzzzzmrk (14)
_zzzzzzzzmrk (15)
_zzzzzzzzmrk (16)
_zzzzzzzzmrk (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava