Le še čudež lahko Krki prinese vstopnico za ligo za prvaka

4.3.2019 | 09:30

Le še čudež lahko Krki prinese vstopnico za ligo za prvaka

Rokometaši novomeške Krke so v 20. krogu lige NLB pred domačim občinstvom gostili primorsko ekipo RD Koper 2013, ki si je z minimalno zmago s 30:31 (15:16) nad Krko že priigrala vstopnico med najboljših šest ekip, medtem pa so si varovanci trenerja Mirka Skoka s porazom in dvema tekmama pred koncem rednega dela prvenstva v ligi NLB že zaprli vrata v play-off.

Dolenjsko-primorski obračun je bil izjemno izenačen. Oboji so se gnali do skrajnih meja in druga drugi nastavljali taktične zanke, a se nobena v njih ni ujela. V prvi polovici dvoboja je bil kar 13-krat izid izenačen, vendar pa so Novomeščani znova naredili preveč napak in zgrešili štiri sedemmetrovke, da bi z ugodnejšim rezultatom in večjo prednostjo pred Koprom mirneje nadaljevali srečanje.

Podobno predstavo so obiskovalci v dvorani Marof videli tudi v drugem polčasu, ko je sprva bolje kazalo Novomeščanom, ki so v 37. minuti prvič na dvoboju povedli za tri gole (21:18), a so jih Koprčani relativno hitro ujeli in v 47. minuti po golu Marka Matijaševiča izenačili na 24:24, pet minut kasneje pa po dveh zadetkih Tilna Sokoliča povedli s 27:25. Farmacevti so sicer v zadnji minuti po strelu Davida Didoviča uspeli rezultat znižati na 29:30, a jim je za vsaj točko na koncu zmanjkalo nekaj športne sreče pa tudi časa. Varovanci gostujočega trenerja Uroša Rapotca so tako v prelomnih trenutkih dvoboja prikazali zelo hladnokrvno predstavo in v kali zatrli vse poskuse Krkašev po preobratu.

Izjave po tekmi:

Mirko Skoko, trener Krke: "Ta poraz nas zelo boli iz več razlogov. Ne samo, da smo znova izgubili le za gol. Najprej čestitam ekipi Kopra za zmago, pošteno so se borili za to zmago. Mislim pa, da smo mi danes premagali sami sebe. Če imaš toliko zgrešenih sedemmetrovk in čistih zicerjev ter drugih napak, ki si jih na taki tekmi ne bi smeli privoščiti, potem tekme ne moreš zmagati. Generalno gledano smo odigrali zelo slabo tekmo, čeprav smo vedeli, kaj nam bi zmaga pomenila. Imamo zelo slab rezultat in slabšo sezono od lanske, saj smo si s tem porazom zapravili že skoraj čisto vse možnosti za uvrstitev v play-off. Moram biti pošten in priznam, da si s tako igro v tej sezoni niti nismo zaslužili ligo za prvaka."

Uroš Rapotec, trener Kopra: "Liga je tako izenačena, da lahko vsak premaga vsakega na bilo katerem terenu. Danes so se nam poklopile vse stvari, odigrali smo pametno tekmo, borbeno v obrambi in zasluženo zmagali. Mislim, da tako kot Krka, ki ima še dva kroga do konca rednega dela, kot mi, bomo morali do konca odigrat na visokem nivoju in si te točke, ki štejejo na vsaki tekmi, izborit na igrišču."

Statistika:

MRK Krka: Brajer, Tomić, L. Rašo 1, Bevec, Didovič 3, Okleščen 6, Pršina 2, Irman, Jakše 3, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj 2, Papež 7 (4), Kukman, Matko, Florjančič 6 (2).

RD Koper 2013: Haseljić, Kocjančič, Postogna, Makuc, Grzentič, Krečič 6, Matijaševič 4, Konjević, Moljk 3, Smolnik 6, Sokolič 7, Guček, Zugan, Planinc, Stopar, Bratkovič 5 (2).

Sedemmetrovke: Krka 9 (6), Koper 2013 3 (2).

Izključitve: Krka 12, Koper 2013 16 minut.

Rdeč karton: /.

MRK Krka

Galerija

_zzzzzzzmrk (1)
_zzzzzzzmrk (10)
_zzzzzzzmrk (11)
_zzzzzzzmrk (12)
_zzzzzzzmrk (2)
_zzzzzzzmrk (3)
_zzzzzzzmrk (4)
_zzzzzzzmrk (5)
_zzzzzzzmrk (6)
_zzzzzzzmrk (7)
_zzzzzzzmrk (8)
_zzzzzzzmrk (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava