Novomeški judoist Aleš Krevs srebrn na državnem prvenstvu v judu

28.1.2019 | 08:35

Aleš 2. mesto DP 2019

Aleš 2. mesto DP 2019

Tian Ko soto gari

Tian Ko soto gari

Vanessa v gardu

Vanessa v gardu

26.1 2019 je v Mariboru potekalo državno prvenstvo v judu za starejše dečke in deklice. Na tekmovanju so nastopili tudi tekmovalci novomeškega Bushida Vanessa Gole, Tian Jerman in Aleš Krevs.

Posebej dobro se je odrezal Aleš Krevs. V kategoriji do 55 kg, kjer je nastopilo 17 tekmovalcev, je osvojil srebrno medaljo. V prvem krogu je bil prost, nato pa je po vrsti z ipponi premagal Tima Brecla iz Olimpije in Ostapa Korošca iz Bežigrada. Aleš je pokazal zelo dobro kontrolo nasprotnikov v gardu, kar mu je omogočalo, da je v nadaljevanju učinkovito zaključeval mete. V finalnem dvoboju pa se je pomeril z Tejem Mavrom iz Šiške. Taj je Aleša že kmalu po začetku borbe presenetil z metom tomoe nage in naslov državnega prvaka ni bil več dosegljiv. Aleš je bil po končanem dvoboju razočaran saj je bila njegov želja po naslovu državnega prvaka zelo velika. Kasneje pa je dojel, da je srebro na državnem prvenstvu zanj velik uspeh.

V kategoriji do 46 kg, v kateri je nastopil Tian Jerman se je za naslov prvaka potegovalo 23 tekmovalcev. V prvem krogu mu je nasproti stopil Metvej Emrakov iz JK Z dežele Sankaku. V drugem krogu se je pomeril z Aleksom Andreaši iz Šiške. V četrtfinalu pa z Ažbetom Drenikom iz JK Triglav Kranj. Vse tri nasprotnike je Tian zelo dobro kontroliral in jih premagal z uspešnimi meti za ippon. V polfinalu se je pomeril z Matevžem Potrebuješem iz Vrhnike. Dolgo sta bila s Tianom izenačena nato pa je Potrebuješ Tiana presenetil s tehniko ippon seoi nage, nato pa je Tiana uspel še prijeti v končni prijem. V borbi za tretje mesto je se je Tian pomeril z Nikom Elionom Jarcem. Dvoboj se je začel izenačeno. Oba nasprotnika sta veliko poskušala. Elion Jarc pa je bil nevarnejši v parterju. Tako mu je v eni izmed akcij uspelo Tiana obrniti na hrbet in obdržati v končnem prijemu. 5. mesto Tiana ni zadovoljilo, je pa gotovo uspeh, saj je šele z novim letom prestopil v starostno kategorijo U14.

Vanessa Gole je nastopila med deklicami do 48 kg. V prvem krogu je uspešno, z metom o soto gari pred koncem dvoboja premagala Majo Mušič iz Oplotnice, resno kandidatko za naslov prvakinje. V Drugem krogu se je pomerila s kasnejšo državno prvakinji Ulo Gorogranc Čargo. Do polovice dvoboja je bila Vanessa Uli povsem enakovredna tekmica, potem pa ji je za trenutek popustila koncentracija. Ula je to takoj izkoristila in izvedla uspešen met in Vanesso premagala. V popravni borbi se Vanessa ni več zbrala in je izgubila dvoboj proti Neli Gerič iz Lendave. Vanessa se 7. mestom gotovo ni zadovoljila. Bo pa že kmalu, na naslednjih tekmovanjih gotovo dokazala, da sodi med dobitnike medalj.

Mag. Metod Jerman

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava