Memorial Egona Žabkarja: Varuhi novomeškega namiznega tenisa!

29.10.2018 | 08:35

Memorial Egona Žabkarja: Varuhi novomeškega namiznega tenisa!

V spomin na nekdanega trenerja je NTK Krka pripravila 2. memorial, ki se ga je v Drgančevju udeležilo več kot 30 udeležencev - Pri članih zmagal IvanVertuš, v mlajši konurnci njegov vnuk Matic Vertuš, pri dekletih Kim Kastelic

Ideja, da bi se s spominskim namiznoteniškim turnirjem spomnili Egona Žabkarja, je v vodstvu kluba tlela kar nekaj časa, prvi turnir, ki ga je dobil veteran Dušan Pezelj, pa je potekal pred dvema letoma v dvorani na Otočcu.

Drugi turnir je odprl predsednik kluba Tomaž Kralj, ki je med drugim poudaril: “Žabkar je bil eden tisti igralcev in trenerjev v vrstah novomeškega namiznega tenisa, ki je za to igro živel z dušo in telesom malodane vse svoje življenje. Tej najhitrejši igri na svetu je bil zvest od osnovnošolskih let, ko se je v rojstnem Hrastniku prvič seznanil s ping pongom, do prezgodnje smrti. V Novo mesto je prišel leta 1968. Svoje bogato namiznoteniško znanje je prenašal na številne generacije. Pod njegovim vodstvom so vadili odlični igralci, kot so Gregor Guštin, Marjan Makarovič – Maki, Drago Klenovšek, Marjan Hribar, Dušan Kočevar, Rado Medle, Alan Vitezič, Borut Miklič, Bojan Vertuš, Matjaž Retelj, Mario Brumat, Samo Ivanež, in ostali. ‘Zlata’ mladinska generacija, ki je nekaj pomenila tudi v jugoslovanskem mladinskem merilu.”

Letošnji spominski turnir je potekal v dvorani v Drgančevju, spomnili pa se ga bomo predvsem po tem, da se ga je udeležilo veliko mladih igralcev in nekoliko manj starejših, kot so organizatorji pričakovali.

Pri mlajši generaciji je zmagal Matic Vertuš, sledijo Janez Jedlovčnik, Beni in Alen Bečirović. Med dekleti je bila najboljša Kim Kastelic, ki je presenetila nekoliko bolj izkušeno Živo Stanišo. Tretja je bila Ana Blatnik, četrta je bil najmlajša udeleženka Tija Kastelic. Pri rekreativcih je prijetno presenetil ‘povratnik’ Marjan Kovačič s tretjim mestom, zmagal je Ivan Vertuš, drugi je bil lanskoletni zmagovalec Dušan Pezelj in četrti Janez Pezelj (glej fotografije, na katerih sta pri najbolje uvrščenih še podprdsednik Jernej Jedlovčnik, ki je podeljeval medalje in Tomaž Kralj).

Izjava predsednika NTK Krka Tomaža Kralja: “V okviru praznovanj 70-letnice neprekinjenega delovanja našega kluba smo pripravili turnir, ki dokazuje, da v klubu znamo ceniti tradicijo, predvsem pa ljudi, ki so pustili neizbrisen pečat v zgodovini kluba. Eden takih je bil Egon Žabkar, čeravno ni edini.”

Izjava udeleženca turnirja Vena Vranca: “Turnir je zelo lepo uspel. Kar me veseli, je to, da se naši najmlajši tako po ‘možko’ pogovarjajo z veterani, ‘izmenjujejo’ izkušnje in ta vez med ‘preteklimi ćasi’ in časi, ki prihajajo, je izredno pomembna. Tako veterani kot najmlajša generaija so svojevrstni varuhi novomeškega namiznega tenisa.”

J. P.

Galerija

_zzzzzabkar (1)
_zzzzzabkar (2)
_zzzzzabkar (3)
_zzzzzabkar (4)
_zzzzzabkar (5)
_zzzzzabkar (6)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava