Lukec ima svetovne vice prvakinje v hip hopu

24.10.2018 | 08:15

Lukec ima svetovne vice prvakinje v hip hopu
Lukec ima svetovne vice prvakinje v hip hopu

V torek, 23. oktobra 2018, je v Kielcah na Poljskem potekal prvi dan svetovnega prvenstva v hip hopu. Prvenstva se je udeležilo tudi sedem plesalk iz Plesnega kluba Lukec, ki so priplesale v sam svetovni vrh in osvojile naslov svetovnih vice prvakinj. 

Plesalke so si na državnem prvenstvu junija priplesale naslov državnih prvakinj in vstopnico za svetovno prvenstvo. Po lanskoletnem 5. mestu na svetovnem prvenstvu so bila tudi letos pričakovanja upravičeno visoka. Od začetka sezone so plesalke pridno trenirale in to se jim je tudi obrestovalo. V močni konkurenci v kategoriji hip hop malih skupin starostne kategorije člani 2 so se plesalke Mojca Tabor, Martina Grmšek, Mateja Kuntarič, Romana Krstič, Ksenija Vintar, Irena Vrhovšek in Karin Drenik prepričljivo prebile skozi predtekmovanje in si priplesale nastop v polfinalu. Skupina RAY (Really Adult Youngsters), kakor so si dekleta dala ime, je polfinalni nastop opravila še nekoliko bolje in si prepričljivo priplesala finale. Skupina v isti zasedbi skupaj sedaj pleše že dve leti in v finalnem nastopu je prišla do izraza njihova povezanosti, usklajenost, energija ter predanost plesu in s takšnim popolnim nastopom so si priplesale srebrno medaljo in naziv svetovnih vice prvakinj v hip hopu. 

Takšen vrhunski rezultat je možno doseči samo, če si z vsem svojim srcem in dušo predan in to dekleta definitivno so, saj poleg redne službe in vseh družinskih obveznosti trikrat tedensko najdejo čas za intenzivni trening pod taktirko koreografa in trenerja Mihe Pozniča. 

Iskrene čestitke plesalcem in trenerju za tako velik uspeh na svetovnem prvenstvu.

Vabljeni na sprejme plesalk, ki bo v sredo, 24.10.2018 ob 19.00 v prostorih kluba. 

Sebastijan Vodlan

Galerija

_zzzzlukec (1)
_zzzzlukec (2)
_zzzzlukec (3)
_zzzzlukec (4)
_zzzzlukec (5)
_zzzzlukec (6)
_zzzzlukec (7)
_zzzzlukec (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava