Krka zapravila zmago zavoljo številnih napak

22.10.2018 | 08:35

Krka zapravila zmago zavoljo številnih napak

Rokometaši Krke so po treh zaporednih zmagah v državnem prvenstvu s 24:26 (13:16) klonili proti Škofjeločanom.

Novomeščani so tekmo začeli medlo in prvi zadetek dosegli šele v 7. minuti, medtem ko so gostje začeli bolj podjetno, v osmi minuti so vodili s 5:2, a so jih Krkaši hitro ujeli. Sredi polčasa je Loka z delnim izidom 4:0 spet pobegnila, a znova zapravila vodstvo, Krka je od 6:11 v 24. minuti prišla do 11:12. Krkaši so že v prvem delu naredili številne tehnične napake, kar so varovanci trenerja Roberta Beguša dobro izkoristili. Sledili so novi trije zaporedni goli gostujoče zasedbe, razliko pa je do velikega odmora znala zadržati (16:13).Tako kot v prvem polčasu je znala domača ekipa tudi na začetku drugega primanjkljaj v golih nadoknaditi. Od 14:18 je prišla do 17:18 in Robert Beguš je skušal svoje igralce predramiti z minuto odmora. Ta jim pretirano ni pomagala, v 50. minuti sta bili ekipi rezultatsko povsem skupaj (22:22). Dva gola Alena Šibanca sta goste spet postavila v boljši položaj. Čeprav so so Krkaši v 56. minuti še približali na gol zaostanka, je Matija Vrbinc v naslednji minuti Škofjeločane spet popeljal do dveh golov prednosti, ta pa sta bila dovolj za nov par točk.

Krko tekma osmega kroga čaka po reprezentančnem odmoru v soboto, 3. novembra, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo MRD Dobova.

Izjave po tekmi:

Luka Florjančič, MRK KRKA: »Žal nam je za današnji poraz, saj se nam poznajo odsotni igralci. Že od samega začetka lige imamo težave s poškodbami in nikakor ne moremo sestaviti kompletne ekipe. Danes smo izgubili tekmo tudi zaradi številnih tehničnih napak, ki smo jih v zadnjih dveh kolih sicer uspeli zmanjšati. Imamo štirinajst dni časa, da te napake popolnoma odpravimo in da se vrnejo poškodovani igralci. Verjamem, da bomo v tem času še naprej dobro trenirali in to potem prenesli tudi na tekme.«

Matija Vrbinc, RD Loka: »Te tekme v Novem mestu so vedno zelo zanimive, saj obe ekipi igrata zelo podoben rokomet in vedno odločajo malenkosti. Mogoče smo imeli danes malo več želje in zbranosti v ključnih trenutkih, ampak je tudi Krka dobro igrala in lahko rečem, da je bila kar težka tekma.«

Statistika:

MRK Krka: L. Rašo 6, Bevec, Didovič 2, Pršina 6, Tomić, Irman 1, Jakše, Klemenčič, D. Rašo, Batagelj, Papež 3 (1), Kukman, Windischer, Matko, Imperl, Florjančič 6.

RD Urbanscape Loka: Vrbinc 3, Šibanc 2 (1), Gartner, Dolenc, Krivic, Jamnik 5 (1), Juričan, Pipp, Bergant 6, Jesenko 4, Bogdanič-Jenko 4, Pogačar, Plestenjak, Klemenčič 2, Dobaj, Marinović.

Sedemmetrovke: Krka 2 (1), Urbanscape Loka 3 (2).

Izključitve: Krka /, Urbanscape Loka 2 minuti.

Rdeči karton: /.

MRK Krka

Galerija

_zzzzmrk (1)
_zzzzmrk (2)
_zzzzmrk (3)
_zzzzmrk (4)
_zzzzmrk (5)
_zzzzmrk (6)
_zzzzmrk (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava