Ablak, Arjava, Avira ... za prevod prosite Dolenjce!

6.10.2018 | 16:00

Ablak, Arjava, Avira ... za prevod prosite Dolenjce!
Ablak, Arjava, Avira ... za prevod prosite Dolenjce!

Ablak, Arjava, Avira ... Tisti, ki niso Dolenjci, pač ne vedo, kaj je Ablak, kaj je Arjava in kaj je Avira – po slovensko povedano so to: oblak, rjava, ovira – tri sestavine velikega AVIRA(ovira)TEKA. Oblaki in modro nebo, ker se vse dogaja na prostem, rjava, ker je res veliko blata in ovira – ker je pač to tek, pri katerem udeleženci premagujejo razno razne ovire. Namen? Dobrodelnost!

Dobrodelnost je srčna!

Organizatorja velikega Avirateka sta bila PDG Šentvid pri Stični in Občina Ivančna Gorica. Tudi tokrat je bil Aviratek dobrodelen,  saj so del štartnine namenili Zavodu za gluhe in naglušne Ljubljana. V okviru zavoda delujejo prilagojen vrtec, osnovna šola ter srednja poklicna šola za gluhe in naglušne otroke, otroke z govornimi in jezikovnimi motnjami ter otroke z avtističnimi motnjami. Z zbranimi sredstvi so tako pomagali opremiti novo učilnico, tako da bi vrtičkarjem, osnovnošolcem in srednješolcem omogočili dostojne učne razmere.

Dobrodelna pa je bila tudi ekipa Najnakupi.si, ki je v 8 kilometrih teka uspešno premagala kar 20 precej težkih ovir. Fantje iz Najnakupi.si ekipe so bili navdušeni nad ovirami, saj so bile postavljene na motokros progi – nikjer drugje namreč ni tako. Naravnost fantastična pa se jim je zdela organizacija dogodka in niso skoparili s pohvalami prostovoljnemu gasilskemu društvu, ki je uspelo narediti izjemen dogodke, s pridihom domačanosti.

Član Najnakupi.si ekipe Damir Vitić nam je povedal: »Na motokros progi je bilo zelo blatno, imel sem občutek, da sem zabredel v živo blato, komaj sem prišel čezenj. Sedaj pa nas čaka že nov izziv, prijavili smo se namreč na ljubljanski maraton.

Svet24/odkrito.si

Galerija

_zzzovira (1)
_zzzovira (2)
_zzzovira (3)
_zzzovira (4)
_zzzovira (5)
_zzzovira (6)
_zzzovira (7)
_zzzovira (8)
_zzzovira (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava