DL: Do upokojitve je bila zvesta podjetju IMV

15.7.2018 | 16:45

DL: Do upokojitve je bila zvesta podjetju IMV

Marca je 90-letnico praznovala Jožica Okroglič z Jedinščice, dolgoletna vodja računovodstva v novomeški Industriji motornih vozil. Rojena je bila 6. marca 1928 v vasi Gorenje Polje mami Mariji in očetu Janezu Markoviču kot tretja izmed devetih otrok. Z vsemi brati in sestrami ter njihovimi zakonci in družinami je ostala tesno povezana vse življenje.

Poročila se je leta 1955 z Marijanom Okrogličem iz Ločne in se tudi preselila v hišo tasta in tašče. Skupaj sta ustvarila topel dom zase in otroka ter sčasoma poleg stare hiše zgradila novo, v katero so se vsi preselili leta 1972. Ko sta ostala v hiši sama, je ta zanju postala prevelika, zato sta se konec leta 2008 preselila v novo na Jedinščico.

Glavnino svojih delovnih dni je preživela v nekdanji Industriji motornih vozil kot vodja računovodstva. Ko sta bili leta 1954 ustanovljeni podjetji Agroservis in Moto montaža, se je zaposlila z zaporedno številko 13. Iz teh dveh delavnic se je kasneje razvila mogočna industrija, ki je v naslednjih desetletjih v svet poslala več milijonov avtomobilov, avtomobilskih prikolic in avtodomov.

IMV je ostala zvesta vse do svoje upokojitve leta 1981, vključila pa se je v delo Kluba prijateljev IMV, ki je bilo ustanovljeno leta 2002.

Zadnje leto živi v Penzionu Ivanež v Gabrju, kjer so ji sorodniki skupaj z osebjem penziona pripravili lepo praznovanje v krogu sorodnikov in prijateljev. Zdravje ji ne dopušča več aktivnega življenja, zato si dneve krajša s sodelovanjem pri organiziranih aktivnostih v domu in gledanjem televizije.

Članek je bil objavljen v 15. številki Dolenjskega lista 12. aprila 2018

M. G. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava