Dežela kozolcev med evropskimi zvezdami

29.6.2018 | 10:45

Dežela kozolcev med evropskimi zvezdami

Na evropskem nebu kohezijske politike je vse več zvezd. Med njimi je na razstavi Let the stars shine v Evropskem parlamentu v Bruslju močneje zasijalo več kot 40 uspešnih projektov, sofinanciranih s sredstvi iz evropskih strukturnih skladov iz devetih članic Evropske Unije. Med njimi je Dežela kozolcev – prvi muzej s kozolci na prostem na svetu.

V imenu Dežele kozolcev je certifikat Evropskega parlamenta prevzel župan Občine Šentrupert Rupert Gole. Dogodka se je udeležila tudi direktorica Dežele kozolcev Branka Brcar, ki se je skupaj s preostalimi člani delegacije sešla s predsednikom uprave Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja v Bruslju Draškom Veselinovičem.

Prijatelj Dežele kozolcev, evropski poslanec Franc Bogovič je na slovesnost v Bruslju, ob 30-letnici evropske kohezijske politike, povabil še nosilce projektov: Center za ravnanje z odpadki RCERO Ljubljana (Snaga Ljubljana), Grad Rajhenburg (Brestanica), dvorec Trebnik – prvi razpršeni hotel v Sloveniji (Slovenske Konjice) in večnamenska športna dvorana v Podčetrtku.

V Deželi kozolcev bomo tudi v prihodnje skrbeli za promocijo kohezijske politike in njenih pozitivnih učinkov, ob tem pa negovali in ohranjali slovensko kulturno dediščino.

Dežela kozolcev

Galerija

_zzzzzunnamed3 (1)
_zzzzzunnamed3 (2)
_zzzzzunnamed3 (3)
_zzzzzunnamed3 (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava