Gasilci z Jagnjenice na 53. Papirnih igrah v Vevčah

7.6.2018 | 08:10

Gasilci z Jagnjenice na 53. Papirnih igrah v Vevčah

Na sobotnem tekmovanju so se kot edini predstavniki Gasilske zveze Radeče člani in članice iz vrst Prostovoljnega gasilskega društva Jagnjenica udeležili 53. gasilskih iger papirne industrije Slovenije, ki je letošnje leto potekalo v Vevčah.

Uvodni del tekmovalnega dne se je pričel z gasilskim mimohodom udeleženih desetin, katero je spremljala vevška godba, po postroju vseh sodelujočih tekmovalnih ekip pa sta zbranim pozdravne besede namenila direktorja Papirnice Vevče, Marko Jagodič in Bernhard Mayer ter predsednik Gasilske zveze Ljubljana, Matjaž Šušteršič.

V tekmovanju s trodelnim napadom se je pomerilo pet moških ekip, v kategoriji ženskih tekmovalnih enot pa tri.

Organizator letošnjih iger je bilo podjetje Papirnica Vevče, tekmovanje pa so si ogledali tudi poslovni partnerji in kolegi iz BTF Brigl & Bergmeister iz Niklasdorfa – papirnica, ki se nahaja na obrobju Ljubljane, je od leta 2004 namreč stoodstotna hčerinska družba podjetja Brigl & Bergmeister.

Med članicami so jagnjeniške društvene in radeške zvezne barve zastopale Aljoša Ban Ramoveš (vodarka 1), Petra Breznikar (napadalka 1), Jožica Ključevšek (cevarka 2), Olga Knez (napadalka 2), Mojca Lazar (cevarka 1), Nina Oman (strojnica), Lucija Prašnikar (vodarka 2), Milena Šmrgut (sel), Martina Špringer (desetarka), in osvojile drugo mesto.

Poleg pripadnic nežnejšega spola so se tekmovanja udeležili še moški tovariši v sestavi:  Domen Dornik (napadalec 1), David Grahek (cevar 2), Boštjan Lazar (vodar 2), Matic Kosem (desetar), Matjaž Kosem (sel), Rajko Mesec (vodar 1), Tomaž Šmrgut (strojnik), Matjaž Šuligoj (napadalec 2) Tadej Šuligoj (napadalec 1) in osvojili tretje mesto.

Na tekmovanju je bila prisotna tudi Breda Šuligoj, tokrat ne kot del tekmovalne ekipe, pač pa v vlogi predsednice PGD Jagnjenica, ki je omenjeno funkcijo prevzela z letošnjim letom, po zaključenem mandatu Mirana Grahka.

Kot je povedal predstavnik organizatorja, Matjaž Lampelj, predsednik PIGD Papirnica Vevče, sicer pa zaposlen kot pooblaščenec za poslovni sistem v Papirnice Vevče, so bile v zahvalo za sodelovanje in pomoč podeljene plakete uvodoma omenjenim govornikom in tudi vsem tudi okoliškim PGD-jem, kateri jim vedno priskočijo na pomoč pri izvedbi vaj in na katere lahko vedno računajo v primeru požara ali druge nepredvidljive nesreče.

Po zaključenem tekmovalnem, uradnem delu, je sledila zakuska v gostišču Portal ob veseli glasbi Čudežnih dečkov.

Sicer ima naša papirna industrija večinoma tuje lastnike in je pretežno izvozno usmerjena, "v celotnem slovenskem prostoru deluje šest papirnic, Količevo Karton, Paloma, Papirnica Vevče, Radeče papir Nova, Tovarna papirja Goričane in Vipap Videm Krško, sicer pa v Standardni klasifikaciji dejavnosti 17 (Proizvodja in predelava papirja) posluje 114 podjetij, če poleg štejemo še s.p.-je pa skupno 180," je sporočila Petra Prebil Bašin, direktorica Združenja papirne in papirno predelovalne industrije pri Gospodarski zbornici Slovenije. 

Prihodnje leto se bodo gasilci znova srečali, na 54. tekmovanju gasilskih enot papirne industrije Slovenije, katero bodo gostile Radeče oz. podjetje Radeče papir Nova, d.o.o.

Doroteja Jazbec
Foto: Matjaž Kosem

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava