Posavski kandidati N.Si

22.5.2018 | 12:25

Posavski kandidati N.Si

Na Turistični kmetiji Pri Martinovih v Globočicah je potekala predstavitev vseh treh posavskih kandidatov stranke N.Si (Nova Slovenija – krščanski demokrati). V volilnem okraju Brežice kandidira Milena Tomše, Božidar Humar v krškem  in Robert Kaše v sevniškem.

Najprej je stekla predstavitev gostiteljice Milene Tomše. Predstavila se je kot žena Franca, mati štirih odraslih otrok, ki živijo na tej turistični kmetiji z dopolnilno dejavnostjo že več kot 20 let. »Ker imam rada našo državo in slovenski narod, mi ni vseeno, kako živimo mi, naši otroci in vnuki. Poštenje žal ni več vrednota, delo je postalo necenjeno, država ni enako pravična do vseh. Geografski položaj Slovenije ter pošteno in dobro delo po zdravi kmečki pameti lahko pripelje Slovenijo med 15 najuspešnejših držav sveta,« je poudarila.

Kandidat volilnega okraja Krško Božidar Humar – »videmčan« je bil kratek in jedrnat. V stranki NSi je od leta 2000, po duši je krščanski demokrat zato, ker je Nova Slovenija edina stranka krščansko-demokratskih vrednot, ki izhaja iz človeka. NSi je stranka, ki se dobro zaveda, kakšne so naloge države pri ustvarjanju primernega okolja za življenje in razvoj posameznika.

Robert Kaše prihaja iz Sevnice, zaposlen kot svetovalec na Občini Sevnica, blizu mu je področje infrastrukture in okolja. Za kandidaturo se je odločil, svojo domovino ljubi in ji želi vse najboljše. Poudaril je, da, »s svojimi izkušnjami, znanjem in osebno zavzetostjo lahko pomagam k spremembam v družbi, ki bodo vodile v pravo smer. Pripravljen sem narediti vse, kar je v moji moči.«

Povezovalka predstavitve je bila dr. Vida Čadonič Špelič, članica Izvršilnega odbora stranke NSi, kandidatka v Novem mestu. Poudarila je, da je za njihovo stranko delo vrednota, v njej so pridni in pošteni ljudje ter pripadajo stranki, ki nima afer. »Da je delo vrednota, je na tej kmetiji dokaz, da je to tako,« je dejala in dodala, da mora biti tako delo tudi pošteno plačano, za kar se zavzemajo v stranki.

Predsednik OO. N.Si Brežice
Franc Vranetič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava