Je nova, lepa in je Raki v ponos

22.5.2018 | 10:30

 Je nova, lepa in je Raki v ponos
 Je nova, lepa in je Raki v ponos

Maj je za marsikoga najlepši mesec v letu, da je letošnji na Raki še lepši, kot običajno, je zaslužna tamkajšnja nova mrliška vežica, za katero so domačini prepričani, da je najlepši poslovilni objekt v vsej občini Krško.

Kot je na slovesnem odprtju v torek, 15. maja, dejal predsednik Sveta Krajevne skupnosti Raka Silvo Krošelj, je njihov kraj vendarle dobil primeren prostor, od koder bodo zdaj Račani lahko svoje svojce, prijatelje, znance, sokrajane pospremljali k večnemu počitku. »V stavbi, ki je ena največjih in najpomembnejših pridobitev zadnjih let v naši krajevni skupnosti, se dovršeno prepletata tradicionalna arhitektura naših krajev in sveži pridih sodobnosti,« je dejal Krošelj in se ob tem zahvalil arhitektki in odgovorni projektantki Nataši Filipčič in podjetja Region. Da je objekt zgrajen izredno kakovostno, gre, po besedah Krošlja, zahvala glavnemu izvajalcu – podjetju Kostak d.d. in njihovim podizvajalcem. Ob zahvali predsedniku uprave Kostaka Milenku Muhi je poudaril, da so se držali vseh dogovorov in rokov izvedb.

Vežico je blagoslovil domači župnik Franc Levičar, ki je predstavil tudi predstavil umetnino Lojzeta Čemažarja, ki krasi vežico - sliko z naslovom Slovo in snidenje. Narejena je v tehniki rezanja stenske površine z različnimi barvnimi plastmi ometa.

Slovesnega odprtja so se poleg številnih krajanov udeležili tudi predstavniki občine Krško z županom Miranom Stankom, ki je skupaj s Krošljem vežico z rezanjem traku tudi simbolično predal uporabi.

Krošelj se je ob tej priložnosti zazrl še k novim naložbam v krajevni skupnosti, prva med njimi bo ureditev središča Rake. Že prihodnji mesec bodo porušili Lesjakovo hišo, ki bo odprla prostor za začetek intenzivnih del ureditve raškega trga. »Z novim cestiščem, pločnikom, vertikalnimi in horizontalnimi prometnimi označbami, ureditvijo meteorne in fekalne kanalizacije z biološko čistilno napravo za naselji Raka in Cirje ter urejenimi parkirišči bo trg postal širši, preglednejši, lepši. Takšen, kot si ga Raka in Račani zaslužimo,« je zaključil Krošelj.

Jerca Božič Kranjec
foto: Občina Krško

Galerija

_zzzzzzbr (1)
_zzzzzzbr (2)
_zzzzzzbr (3)
_zzzzzzbr (4)
_zzzzzzbr (5)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

23.5.2018–1     + (0)     – (1)     Oceni domen 

Zelo neumna investicija veliko preveč denarja za mrliško vežico , to je samoizčrpavanje

23.5.2018+2     + (2)     – (0)     Oceni roza 

Tele zabito.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava