Teden vseživljenjskega učenja in Parada učenja v Črnomlju

16.5.2018 | 08:55

Z ene minulih Parad učenja (foto: arhiv DL)

Z ene minulih Parad učenja (foto: arhiv DL)

Konec preteklega tedna so se po vsej Sloveniji pričeli dogodki v okviru Tedna vseživljenjskega učenja (TVU), ki ga v koordinaciji Zavoda za izobraževanje in kulturo Črnomelj obeležujemo tudi v Beli krajini. Osrednji dogodek TVU bo Parada učenja, ki bo v Črnomlju potekala danes dopoldan v okolici kulturnega doma.

Parada učenja v Črnomlju bo potekala v sredo, 16. maja, od 10. do 12. ure v Kulturnem domu Črnomelj in njegovi okolici. Letošnja parada bo potekala pod sloganom 'Najraje plesaje', na njej pa bodo vse generacije uživale ob belokranjskih ljudskih plesih in plesnih igrah.

Parada učenja je sicer osrednji dogodek Tedna vseživljenjskega učenja, ki ga na nacionalni ravni koordinira Andragoški center Slovenije, in v katerem ZIK Črnomelj sodeluje že od samega začetka pred 23. leti. Tudi letos je ZIK pod svojim okriljem združil preko 50 organizacij in društev, ki bodo s svojimi dogodki do konca junija opozarjali na vseprisotnost in pomembnost učenja - v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema.

TVU v Beli krajini se je z nekaterimi dogodki pričel že pretekli konec tedna, čaka pa nas še veliko zanimivih dogodkov za vse generacije. Koledar dogodkov po celotni Sloveniji si lahko ogledate na spletni strani nacionalnega koordinatorja http://tvu.acs.si/koledar/iskanje/, spremljajte pa tudi spletno stran http://www.zik-crnomelj.eu in facebook profil ZIK Črnomelj, kjer vas bomo sproti obveščali o dogodkih v Beli krajini.

T. Č.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava