Letni koncert Srbskega kulturnega društva Novo mesto 

15.5.2018 | 10:45

Letni koncert Srbskega kulturnega društva Novo mesto 
Letni koncert Srbskega kulturnega društva Novo mesto 

Srbsko kulturno društvo Novo mesto je v soboto, 12. maja 2018, ob 19. uri v Kulturnem centru Janeza Trdine Novo mesto organiziralo prireditev ob enajsti obletnici svojega delovanja. Cilj društva je ohranitev jezika, kulture in tradicije srbskega naroda, ki živi na Dolenjskem in v Beli krajini.

Društvo uspešno sodeluje z lokalno skupnostjo, prav tako dobro sodeluje in ohranja medkulturni dialog z drugimi skupnostmi v Novem mestu in Sloveniji.

Na prireditvi se je predstavilo s kulturnim programom, ki je obsegal glasbo, ples, petje, gledališčni monolog in poezijo.

Na odru so nastopili domači člani otroške, mladinske in veteranske folklorne skupine ter otroci, ki obiskujejo šolo srbskega jezika in kulture, ki so recitirali pesmice znanih srbskih pesnikov.

Program so še popestrili gostje: Goslarsko društvo Slovenije iz Kočevja, Srbsko kulturno umetniško društvo Kočevje, Srbsko prosvetno društvo Nikola Tesla iz Postojne, Srbsko kulturno društvo Petar Kočić iz Kranja in Bučenski ramplači z Bučke na Dolenjskem.

Vsa zahvala sodelujočim in zvestim obiskvalcem.

B. G.

Galerija

_zzzzzzza (01)
_zzzzzzza (02)
_zzzzzzza (03)
_zzzzzzza (04)
_zzzzzzza (05)
_zzzzzzza (06)
_zzzzzzza (07)
_zzzzzzza (08)
_zzzzzzza (09)
_zzzzzzza (10)
_zzzzzzza (11)
_zzzzzzza (12)
_zzzzzzza (13)
_zzzzzzza (14)
_zzzzzzza (15)
_zzzzzzza (16)
_zzzzzzza (17)
_zzzzzzza (18)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava