Jutri zjutraj na pohod ''Novo mesto v žici''

26.4.2018 | 11:40

Eno ob zbornih mest bo pri bunkerju na Drski (foto: arhiv lokalno.si)

Eno ob zbornih mest bo pri bunkerju na Drski (foto: arhiv lokalno.si)

Spoštovani, vabimo vas 8. tradicionalni pohod Novo mesto v žici, ki poteka ob Dnevu upora proti okupatorju. Pohod se bo pričel 27. aprila ob 8. uri na štirih lokacijah: Drska, Hotel Kandija, Ločna (GD) in na Šentjernejski cesti (pri spomeniku NOB). Zaključek s krajšim kulturnim programom bo ob 11. uri v Knjižnici pod krošnjami na Pumpnci (Župančičevo sprehajališče, Novo mesto)

Spominsko-rekreativna pot Novo mesto v žici je bila osnovana v spomin na čas okupacije med 2. svetovno vojno in v spomin na,vse padle borce in borke, ustreljene talce in talke in druge preminule meščane in meščanke. Pot deloma poteka po trasi takratne bodeče žice, mimo številnih zgradb in bunkerjev ter drugih turističnih znamenitostih Novega mesta. Celotna pot je dolga 12 kilometrov in obsega 8 etap, možne pa so tudi na krajše različice. Pohod poteka na lastno odgovornost.

Vljudno vabljeni!

ZDRUŽENJE BORCEV ZA VREDNOTE NOB NOVO MESTO

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (12)

26.4.2018+1     + (4)     – (3)     Oceni ančka 

Pa bo spet maškarada na račun davkoplačevalcev, ocenjevanja mask

26.4.2018Oceni za in proti 

Ajde udri. Spet bodo nasproti misleči prišli na svoj račun :-)

26.4.2018Oceni mitja vilar 

Škoda, ker očitno nihče ne ve, da je južna meja v žici. Za to bi bili potrebni trije maratoni po 42 km.

26.4.2018+2     + (4)     – (2)     Oceni drži kot pribito 

Komunisti pravijo, da so oni najbolši. Ja, prav imajo: znajo krast, lagat, morit, se na tuj račun bogatit, a delat nihče!

26.4.2018–1     + (3)     – (4)     Oceni Upokojenka 

V spomin na ustanovitev OF Slovenci praznujemo 27. aprila državni praznik kot dan upora proti okupatorju. Deset dni zatem, ko je jugoslovanska vojska v Beogradu podpisala vdajo in dobrih 14 dni po okupaciji, je bila v hiši književnika Josipa Vidmarja v Rožni dolini v Ljubljani že 26. aprila 1941 ustanovljena Protiimperialistična fronta, za katero pa se je kasneje začelo uporabljati ime Osvobodilna fronta slovenskega naroda (OF). Dokler bomo obstajali Slovenci, bo spomin na OF vedno živ in spoštovali ga bomo. Naj živi OF!

26.4.2018+2     + (4)     – (2)     Oceni tudi jaz sem upokojenka oči je bil pa pri partizanih 

Dan laži ,sprenavedanja in prevar je to , komunistični partizani so pobili več Slovencev kot okupatorjev, Socijalistična revolucija je bila zelo kruta

26.4.2018+2     + (4)     – (2)     Oceni res je 

OF JE VELIKA PREVARA

26.4.2018+9     + (9)     – (0)     Oceni partizan 

Slovenci ne slavimo tega lažnivega praznika , partizanom (KOMUNISTOM )ni bilo za SLOVENIJO prodali so nas v zafurano jugo , BDP je bil leta 1938 -1939 v takratni Sloveniji nekje 80 % Avstrijskega BDP , Na žalost komunistično vodsvo in komunistično gospodarstvo se mu ni nikoli žal približalo kaj šele preseglo . Pozna kdo kakega tajkuna, ki ni bil blizu komunistične partije . KOMUNIST NI GOSPODAR ON RAJŠ GOSPODARJA UBIJE IN SE PRILASTI NJEGOVEGA

27.4.2018+6     + (6)     – (0)     Oceni Lokalni 

Slavi se tudi Dražgoška bitka, katero so komunisti zakuhali potem pa pobegnili, narod pa pustili na cedilu kot so to počeli vsa leta od 41-ega dalje in te ljudi imajo na vesti rdečkarji, saj se je tam tragedila zgodila ravno in samo zaradi njih. Proslava in spomenik tam je v posmeh Dražgošanom, ki so takrat zaradi teh tako imenovanih junakov izgubili skoraj vse svojce in svoje premoženje, ta spomenik v Dražgošah jih lahko vedno znova spominja na podlost komunistične oblasti nikakor pa jih ne more na nekakšno junaštvo. Po končani vojni so izvajali genocidna dejanja, kar so švabi počeli med vojno so komunisti počeli enako po vojni in tako pobili več tisoč ljudi, največ Slovencev, ki so pometani v več kot 600 neoznačenih grobišč. Za piko na i pa se slavi še 27 april na katerega dan se ni zgodilo prav nič, komunisti pa so takrat javno in celovito celo podpirali Hitlerjevo agresijo, celo 1 maj so z njimi proslavljali. Večjih ponarejevalcev zgodovine je težko najti. Praznik bi moral biti na dan ko smo se končno rešili izpod oblasti kriminalca Tita in njegovih pristašev, ko smo postali samostojna Slovenija.

29.4.2018–1     + (0)     – (1)     Oceni Rozle 

Pustne šeme ki maškarijo celo leto se čudno obleče v v imperialistične kavbojke in šajkačo na glavo s bolševistično zvezdo, vsaka šeme ima privilegije

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava