Na Zelemenjavi smo menjali sadike in semena

25.4.2018 | 09:40

Na Zelemenjavi smo menjali sadike in semena
Na Zelemenjavi smo menjali sadike in semena

V okviru 6. vseslovenske Zelemenjave smo v četrtek, 19. aprila, pred Humanitarnim centrom Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto organizirali Zelemenjavo – Pomlad 2018.

Menjali smo sadike zelenjave, poletnih rož, potaknjence, zdravilne rastline in semena, obiskovalci pa so prinesli celo moko in vloženo sadje. Obiskovalcem je bil na voljo brezplačni strokovni program, predavanje o pridelavi hrane po biodinamični metodi Jožeta Lusovca iz društva Ajda Dolenjska in kuharska delavnica, na kateri smo pod vodstvom Suzane Plut pripravljali jedi s šparglji. Učenci 6. razreda OŠ Drska so preživeli naravoslovni dan med nami. Pridružili so se delavnici sajenja zelišč.

Zahvaljujemo se kmetiji Pleško, Gozdnemu gospodarstvu Novo mesto, KZ Krka in Vrtnemu centru Kalia, ki so podarili zemljo in več kot 300 sadik zelenjave, zelišč in rož, katera so ljudje lahko brezplačno odnesli ali menjali za sadike ali semena, ki so jih prinesli sami.

Zelemenjava je potekala v okviru Eko tedna MO Novo mesto. Veselimo se jeseni, ko bomo na Zelemenjavi menjali plodove sadik, ki smo jih tokrat menjali.

Sekretarka Barbara Ozimek

Galerija

_zzzzele (1)
_zzzzele (2)
_zzzzele (3)
_zzzzele (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava