Novomeški plesni par ponovno na stopničkah

6.3.2018 | 10:35

Novomeški plesni par ponovno na stopničkah

Ivančna Gorica je v nedeljo, 4. marca 2018, gostila DRŽAVNO PRVENSTVO V LATINSKO-AMERIŠKIH PLESIH za leto 2018, ki ga je organizirala Plesna zveza Slovenije. Bronasto odličje za plesni par Nal Lakič in Jasna Potočar iz Plesnega kluba Novo mesto je nov dosežek, ki je spodbuda za klub in plesalca. V številčno najmočnejši kategoriji starejših mladincev sta več kot prepričljivo osvojila 3. mesto.

V latinsko-ameriških plesih se je pomerilo 51 plesnih parov iz 13 slovenskih plesnih klubov in društev v vseh starostnih kategorijah. Naslove državnih prvakov si je tako priborilo 9 plesnih parov, ki bodo zastopali Slovenijo na svetovnih prvenstvih.

Dvorana OŠ Stična je bila skoraj premajhna za številno občinstvo, ki je burno navijalo in spodbujalo plesalce. Prav vsi so plesali z užitkom in pokazali najboljše nastope. Nekateri rezultati so bili presenetljivi, stopničke za Plesni klub Novo mesto pa nikakor niso bile presenečenje, saj sta Jasna Potočar in Nal Lakič vseh pet plesov odplesala zelo prepričljivo in osvojila bronasto medaljo. Močna podpora navijačev iz cele Slovenije jima je bila velika motivacija, saj sta na plesišču zablestela in očarala mnoge gledalce.

V naslednjih mesecih ju čakajo mednarodne WDSF Open tekme od Italije do Rusije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Tekmovala bosta v standardnih in latinsko-ameriških plesih ter si nabirala prepotrebne izkušnje in rating točke za napredovanje na lestvici plesnih parov.

Plesni klub Novo mesto

Galerija

_zzklj
_zzples (1)
_zzples (2)
_zzples (3)
_zzples (4)
_zzples (6)
_zzples (7)
_zzples (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava