Poučno in zabavno zbiranje spominov v knjižnici

25.2.2018 | 09:05

Poučno in zabavno zbiranje spominov v knjižnici
Poučno in zabavno zbiranje spominov v knjižnici

V predpočitniškem tednu, posebej v torek, je bilo v Knjižnici Brežice nadvse živahno. Obiskale so nas skupine osnovnošolcev in se poizkusile v dejavnosti Franceta Prešerna knjižnični žur ter Rastem s knjigo. Osmošolci so tako obnovili znanje o našem pomembnem pesniku, ob tem pa tudi načine iskanja gradiva v knjižnici in delo s knjižnim katalogom Cobiss. Nacionalni projekt Rastem s knjigo je namenjen sedmošolcem za spodbujanje bralne kulture. Knjižnice želimo s tovrstnimi projekti in aktivnostmi mlade spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic, predvsem pa k branju.

S svojim obiskom so dogajanje dopolnile predstavnice vrtcev brežiške občine, s katerimi smo izmenjali izkušnje, pridobljene ob delu z najmlajšimi obiskovalci »dežele knjig«.

Mladinski oddelek je v torkovem večeru postal še bolj pisan, saj smo se poizkusili v ustvarjanju. V olimpijskem duhu lahko rečemo, da smo domov vsi odnesli zlato medaljo. Na startu so nas čakali rumeni kartoni, škarje, pisane lesene kljukice in velike oči. Takšne niso bile le oči sodelujočih otrok, pač pa jih je imel tudi naš končni izdelek, sonček spominov. Dekleta in fant so spretno rezali, lepili in risali ter s pomočjo knjižničarke oblikovali okras, na katerem bodo lahko hranili svoje slikovne in druge spomine.

Pred vrati je počitniški čas, ko se pogosto nabere še več spominov, je pa to tudi čas, ko lahko zjutraj pozneje prestopimo »hišni prag« in se doma ali na dopustu pogrejemo ob dobri knjigi.

Obilo dobrih knjig in lepih spominov vam želimo. Skupaj jih bomo ponovno ustvarjali prvi in tretji torek v aprilu. Že prej pa se nam lahko pridružite pri dejavnosti Berem kužku, ki vsak petek v večernih urah poteka na mladinskem oddelku knjižnice. Otroci svoje priljubljene zgodbe berejo kužku.

Andreja Dvornik, Knjižnica Brežice

Galerija

_zzspomini (1)
_zzspomini (10)
_zzspomini (2)
_zzspomini (3)
_zzspomini (4)
_zzspomini (5)
_zzspomini (6)
_zzspomini (7)
_zzspomini (8)
_zzspomini (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava