90 let Jožefe Zupančič; cela družina mežnarila na Trški gori

19.2.2018 | 14:45

Zupančičeva mama s svojimi otroki

Zupančičeva mama s svojimi otroki

V februarju je praznovala 90. rojstni dan Jožefa Zupančič s Sevna pri Novem mestu. Ob visokem življenjskem jubileju so jo obiskali predsednica sveta Krajevne skupnosti Otočec Vesna Barborič, predstavniki Krajevne organizacije Rdečega križa Otočec ter župnijske Karitas Št. Peter – Otočec z domačim župnikom Jožetom Račkijem. Slavljenka je bila obiska zelo vesela. Obiskovalci so ji zaželeli zdravje in dobro počutje.

Jožefa se je rodila 10. februarja 1928 na Trški gori mami Francki in očetu Jožetu Pušavec. Kmalu sta ji umrla starša, trije otroci so ostali sami. Jožefa se je poročila leta 1953 z Alojzem Zupančičem iz Sevna, ki je od strica podedoval staro kmetijo. Skupaj sta jo obnovila in ustvarila topel dom. V zakonu so se jima rodili štirje otroci: hčerke Joži, Slavka, Metka in sin Slavko. Ukvarjali so se s kmetijstvom in vse pridelali doma. Imeli so nekaj živine. Mož je bil zaposlen, Jožefa je gospodinjila ter skrbela za dom in družino.

Jožefa je že 20 let vdova. Danes jo osrečuje 11 vnukov in 6 pravnukov, na katere je zelo ponosna, saj je vnuke imela v varstvu. Radi se vračajo k njej in Jožefa je zelo vesela obiskov. Živi sama ob pomoči otrok, saj so trije v bližini, le hčerka Slavka živi v Mokronogu. Zupančičeva mama zelo rada pospravlja. Dneve ji krajšajo televizija in časopisi. Kratkočasi se še s poslušanjem radia. Vera in molitev ji veliko pomenita. Rada je hodila k maši v šentpetrsko cerkev in na Trško goro. Občasno jo še zapeljejo. S cerkvijo na Trški gori je bila zelo povezana, ker je tam živela, cela družina je mežnarila.

H. M.

Galerija

_zaabohte (1)
_zaabohte (10)
_zaabohte (2)
_zaabohte (3)
_zaabohte (4)
_zaabohte (5)
_zaabohte (6)
_zaabohte (7)
_zaabohte (8)
_zaabohte (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava