Belokranjski čebelarji na čebelarskem sejmu v Bjelovarju

19.2.2018 | 12:30

Belokranjski čebelarji na čebelarskem sejmu v Bjelovarju

Čebelarsko društvo Črnomelj je organiziralo strokovno ekskurzijo na 14. čebelarski sejem v Godovcu pri Bjelovarju. Čebelarjem iz Črnomlja, Metlike in Semiča so se na ekskurziji pridružili tudi čebelarji iz Pčekarske udruge Žakanje.

V sklopu sejma so organizirana strokovna predavanja, ki smo se jih udeležili. Med predavatelji je bil predsednik Čebelarske zveze Slovenije g. Boštjan Noč s predstavitvijo čebelarjenja po svetu in pomena čebel. Ga. Lidija Svečenjak, doc. dr. sc., predavateljica na Agronomski fakulteti Zagreb pa je predavala na temo ponarejanja čebeljega voska in ukrepi za reševanje kontinuiranega onesnaženja voska.

Na sejemskem prostoru so predstavljene inovacije in čebelarska oprema proizvajalcev iz območja sosednjih regij. Sejemski razstavljavci so svojo opremo po ugodnih cenah prodajali svoje izdelke, kar so obiskovalci v veliki meri izkoristili. Organizator je predstavil tudi dosežke na razvoju čebelarske ponudbe na območju Hrvaške.

Poleg čebelarska sejma je bil na sejemskem prostoru tudi 5. sejem vina, na katerem so se predstavili predvsem vinarji iz področja Podravine. Po obisku sejma smo obiskali kmečki turizem v bližnji okolici z degustacijo vina.

ČD Črnomelj

Galerija

_h (1)
_h (2)
_h (3)
_h (4)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

21.2.2018Oceni vika lozar 

Edino take aktivnosti in povezovanja širše bodo uspešno promovirale dobri stari kvalitetni med. Kot slišimo, je na trgu veliko ponarejenega. Lepo se sliši, da so bili na izletu čebelarji iz vse Bele krajine. Pa le nismo med seboj kot psi in mačke!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava