Izlet v »belo« Ljubljano

18.2.2018 | 15:15

Izlet v »belo« Ljubljano

Pohodniki Društva diabetikov se vsake toliko časa odpravimo na pohod tako, da se na izhodišče peljemo tudi z vlakom, toda le na krajše relacije. Izražena je bila želja, da bi se enkrat pa le odpeljali mogoče v Ljubljano. Ta želja se je izpolnila v sredo, 14. februarja.

Zbrali smo se na železniški postaji v Kandiji, naša zvesta pohodnika s Pluske pa sta vstopila v Trebnjem in četica pohodnikov je štela 16. Nismo takoj pričeli s sendviči kot v naši mladosti, se je pa Jožica potrdila in spekla zavitek, jaz pa flancate in »po pustna« zabava se je pričela in trajala vse do Ljubljane. Po izstopu smo se dogovorili, da ima današnji izlet poudarek na vožnji z vlakom, zato na grad ne bomo šli peš ampak z vzpenjačo, kar je bilo za vse prvič. Takoj smo se povzpeli na razgledno teraso od koder je v sončnem vremenu brez oblaka na nebu pogled segel po lepi Ljubljani, s kuliso Kamniških Alp v ozadju. Kar nismo se mogli poslovit od teh čudovitih pogledov, pa vendar ura je tekla in napotili smo se do Šanc. Ko smo šli pod obokom vhoda na grajsko dvorišče smo zagledali veliko iz rož spleteno srce, ki nas je spomnilo na se sprehajamo na Valentinovo. Na skrajnem delu grajskega ozemlja smo prišli do neokrnjenega snega in zimska idila je bila popolna. Sledilo je fotografiranje in pot smo zakrožili okoli gradu in tako videli Ljubljano z vseh strani. Le kaj je bilo še potrebno, ko smo izstopili iz vzpenjače? Ja, kratek počitek ob dobri kavici, sprehod po tržnici in Tromostovju do stare pošte in nazaj na postajo.

Ko smo čakali na vlak smo si vsi ocenili izlet za »odličen«. Da je bila velika sreča pri izbiri datuma, saj bi se v domačem okolju zaradi debele snežne odeje lahko sprehajali le po novomeškem Marofu ali ob Krki. Skratka izlet v Ljubljano na Valentinovo nam bo ostal v najlepšem spominu!

Fanika Vovk

Galerija

_izlet (1)
_izlet (2)
_izlet (3)
_izlet (4)
_izlet (5)
_izlet (6)
_izlet (7)
_izlet (8)
_izlet (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava