Plesna poslastica v ŠD Brežice

11.2.2018 | 10:00

Plesna poslastica v ŠD Brežice
Plesna poslastica v ŠD Brežice
Plesna poslastica v ŠD Brežice

V soboto, 3., in nedeljo, 4. februarja 2018, je Plesni Klub Lukec v Športni dvorani Brežice izvedel že 4. Master Dance Festival - LUKEC OPEN. Na festivalu se je tokrat predstavilo preko 1100 plesalcev modernih tekmovalnih plesov iz 52. različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Festivala se je udeležilo tudi preko 100 plesalcev iz domačega Plesnega kluba Lukec. S svojimi nastopi so si priplesali naslednja priznanja:

ZLATO PRIZNANJE so prejeli:

- Force, urban skupine formacije (plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje) + zmaga v svoji kategoriji

ELITNO SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:

- Problem, urban skupine mladinci

- Mad Tamptation, urban skupine člani

SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:

- RAY, urban skupine seniorji + zmaga v svoji kategoriji

ELITNO BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:

- Purple Fire, jazz skupine mladinci + zmaga v svoji kategoriji

- Gloruous Squad, urban formacije otroci

- Madness, urban formacije mladinci

- So What, urban formacije seniorji + zmaga v svoji kategoriji

BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:

- Žana Colarič, modern solo mladinci

- Harem Passion, orient skupine seniorji + zmaga v svoji kategoriji

- More Than You Know, urban formacije otroci

- Liga prvakov, urban formacije otroci

V posebnem tekmovanju URBAN BATTLE CHALLENGE so sodelovali tudi naslednji plesalci: Korina Vintar, Svit Sevšek, Maruša Grmšek, Ema Zildžović, Zala Popijač ter Koni Krala Kerin in Mark Gerjevič, ki sta si uspela priboriti mesto v izločilnih bojih med 16 najboljšimi.

Plesni festival se je zaključil z MASTER DANCE GALA večerom na katerem se je predstavilo 20 najboljših skupin in formacij festivala. Med njimi so bile tudi tri skupine Plesnega kluba Lukec in sicer so barve domačinov zastopali plesalci skupine Mad Temptation Eva Krošelj, Maja Koretič Urbanč, Maša Tekavčič, Nina Škoberne, Ana Škoberne, Kaja Popelar in Neja Tomše, plesalci skupne Problem Zoija Hana Kozole, Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stela Resnik in Ana Jurman ter plesalci skupine Force Maja Koretič Urbanč, Maša Tekvačič in Mark Gerjevič skupaj s plesalci Plesnega Vala Celje.

Zmaga na MASTER DANCE GALA večeru je pripadla plesalcem skupine Force, ki jo sestavljajo plesalci PK Lukec in Plesnega Vala Celje. Drugo mesto si je priplesala skupina Moonlight iz Plesnega društva Libero, 3. mesto pa formacija Bad Things iz Plesnega kluba Bolero iz Ljubljane. Najboljšim solistom, parom ter zmagovalcem gala večera smo v letošnjem letu podelili 2.430,00 EUR namenskih denarnih nagrad za nadaljnje usposabljanje in razvoj plesalcev.

Za odlično vzdušje je poskrbela voditeljica festivala Azra Selimanovič, plesne točke pa so ocenjevali: Vika Kozakova iz Slovaške, Slobodanka Tintor iz Hrvaške, Gordana Oreščanin in Dušanka Dekić iz Srbije ter Željko Božič, Matic Zadravec, Nejc Osovnikar in Dušan Vodlan iz Slovenije.

Vzdušje v napolnjeni brežiški dvorani je bilo fantastično in festival je tudi letos požel ogromno pozitivnih odzivov in z veseljem lahko napovemo njegovo nadaljevanje tudi v letu 2019.

Sebastijan Vodlan, strokovni vodja programov PK Lukec
Foto: Aleksandar Živaljević (Girafon Studio)

Galerija

_zjk (01)
_zjk (02)
_zjk (03)
_zjk (04)
_zjk (05)
_zjk (06)
_zjk (07)
_zjk (08)
_zjk (09)
_zjk (10)
_zjk (11)
_zjk (12)
_zjk (13)
_zjk (14)
_zjk (15)
_zjk (16)
_zjk (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava