Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« na OŠ dr. Jožeta Toporišiča

5.2.2018 | 10:25

Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« na OŠ dr. Jožeta Toporišiča
Preventivni projekt »Žuram s prijatelji, ne z drogo!« na OŠ dr. Jožeta Toporišiča

Izvajalci preventivnih aktivnosti »Žuram s prijatelji, ne z drogo!«, ki potekajo v okviru Mladinskega centra Brežice v sodelovanju z Večgeneracijskim centrom Posavje, Zdravstvenim domom Brežice, Centrom za socialno delo Brežice in Policijsko postajo Brežice, smo tokrat obiskali Osnovno šolo dr. Jožeta Toporišiča Dobova. Dne 31. 1. 2018 smo za učence iz dveh oddelkov 9. razreda (skupaj 31 devetošolcev) izvedli predavanja in preventivne delavnice s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Na predavanjih so učenci lahko slišali in pridobili mnoge koristne informacije, ki so jim posredovali socialna delavka, medicinska sestra in policist. Sledile so preventivne delavnice, ki so potekale interaktivno, in kjer so devetošolci pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili ter imeli možnost vprašati vse tisto, kar jih zanima. Nekateri učenci so nam zastavili konkretna vprašanja, na katera smo jim z veseljem odgovorili.

Anketni vprašalniki, ki so jih učenci ob koncu delavnic anonimno izpolnili, so nam pokazali, da so predavanja in delavnice bile večini učencev všeč. Tisto, kar so še posebej izpostavili, da jim je bilo najbolj všeč, so napisali: pogovor; dobri nasveti; možnost sodelovanja učencev; da so lahko prosto spraševali; razlaga učiteljice; debata.

Z našimi preventivnimi aktivnostmi nadaljujemo v spomladanskih mesecih, ko obiščemo še nekatere šole na območju občine Brežice. Zahvaljujemo se za sodelovanje vsem sodelujočim na projektu: izvajalcem predavanj in delavnic, šolam, ki nas prijazno sprejmejo, predvsem pa hvala učencem, ki z nami podelijo svoja razmišljanja in kakšno izkušnjo. Želimo jim varen žur in vse lepo.

Projekt VGC Posavje sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Evropski socialni sklad v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020.

Za McB zapisala: mag. Danijela Švajger, univ. dipl. soc.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava