Mongolska tradicija v moderni zvočni preobleki

27.1.2018 | 09:00

Mongolska tradicija v moderni zvočni preobleki
Mongolska tradicija v moderni zvočni preobleki
Mongolska tradicija v moderni zvočni preobleki

Jurjevanje v Beli krajini in Ministrstvo za kulturo Ljudske republike Kitajske vabita na izjemen koncert etno-rock glasbene skupine NAIR, kot uverturo v 55. festival Jurjevanje v Beli krajini (20. - 24. junij 2018, Črnomelj).

Glasbeni spektakel skupine NAIR, ki na evropsko turnejo in v Slovenijo prihaja s prostranih pašnikov iz severozahodne kitajske pokrajine, avtonomne regije Notranje Mongolije, bo premierno izveden v Semiču v Beli krajini, v dvorani Kulturnega centra Semič, v nedeljo, 28. januarja 2018, ob 19. uri.

Leta 2011 ustanovljena 19-članska zasedba orkestra s pevskim zborom je v svoji pojavi in izvedbi živa enciklopedija mongolske umirajoče umetnosti. Skupina Nair bo predstavila skorajda izumrlo dediščino, predvsem tradicionalno mongolsko ljudsko glasbo z izvirno interpretacijo v sodobni etno-rock zvočni preobleki.

Poslušalcu se bo razkrila preko praglasbe grlenega petja, plesnih gibov, spiritualnih tolkalskih ritmov, meditativnih vibracij dromlje in čarobnega zvoka tradicionalnih dvostrunskih inštrumentov, ob spremljavi sodobnejših glasbil in v posodobljenih aranžmajih.

Predprodaja vstopnic poteka do 27. 1. 2018 v TIC-u Semič in na Eventim.si. Cena vstopnice v preprodaji znaša 12,00 €, na dan koncerta bo vstopnina 15,00 €.

Dogodek, ki spaja starodavno izročilo z novodobnim pristopom interpretacije, je plod sodelovanja organizatorja "Jurjevanja v Beli krajini" RIC Bela krajina z Ministrstvom za kulturo LR Kitajske v sklopu iniciative 16+1 (En pas in ena pot / One Belt One Road Initiative), v kateri gre za tkanje stikov med vzhodnoevropskimi državami in Kitajsko, ob vzpostavitvi gospodarskega pasu ob svileni cesti.

Ne zamudite uverture v 55. Jurjevanje v Beli krajini (20. - 24. junij 2018, Črnomelj) in priložnosti, da vstopite v večdimenzionalno glasbeno popotovanje! Vljudno vabljeni.

RIC Bela krajina

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava