DL: Razpadajoče stopnice pri sodišču kazijo podobo kraja - Poziv k univerzalni služnosti

11.1.2018 | 12:00

Stopnice ob nizu objektov na Gubčevi ulici so ponekod že precej uničene in kličejo po obnovi. (Foto: R. N.)

Stopnice ob nizu objektov na Gubčevi ulici so ponekod že precej uničene in kličejo po obnovi. (Foto: R. N.)

Na razpadajoče stopnice pri sodišču v Trebnjem pa tudi na stopničke ob nizu objektov na Gubčevi ulici, ki so v slabem stanju, je prek spletne strani oziroma prek Klik, tukaj bralec Dolenjca opozorila bralka iz Trebnjega. Dejala je, da takšno stanje kazi podobo kraja, in dodala, da bi bilo dobro, če bi šli odgovorni predstavniki kdaj peš po Trebnjem. Morda bi se po njenem potem kaj uredilo. Na koncu jo je še zanimalo, ali je zaradi povečanega prometa skozi središče mesta mogoče na novo začrtati označen prehod za pešce nasproti poslovalnice SKB.

Za odgovor smo se obrnili na trebanjskega župana Alojzija Kastelica, ki je dejal, naj bralka pobude pošlje na občino, kjer bodo strokovne službe proučile, ali jih je mogoče realizirati. Glede vzpostavitve omenjenega prehoda za pešce je dejal, da obstaja tehnični pravilnik, ki med drugim tudi predpisuje, kako pogosto so lahko prehodi na cestišču. »Ne more biti prehod povsod, kjer bi si kdo zaželel. Tudi na tem področju mora biti red,« je dejal župan in dodal, da sta sicer le nekaj deset metrov stran že dva prehoda.

Glede razpadajočih stopnic, ki nujno potrebujejo obnovo, pa je župan pojasnil, da je zadeva na sodišču, kjer miruje, saj po njegovem ni povsem jasno, na čigavi zemlji stojijo. Kot pravi Kastelic, je občini v interesu, da stopnice obnovi, vendar nekateri prebivalci bližnjih stanovanjskih blokov nasprotujejo univerzalni služnosti občine za gradnjo infrastrukture. »Na tej točki se postopek ne premakne z mrtve točke. Pozivam prebivalce blokov, da dajo univerzalno služnost, drugače ne bodo imeli napeljane nobene infrastrukture. Povsod jo vpisujejo, ne vem, zakaj je tukaj problem,« pravi Kastelic. Če bodo v kratkem našli skupen jezik, lahko zadevo hitro uredijo in rešijo, še dodaja.

Članek je bil objavljen v 44. številki Dolenjskega lista 2. novembra 2017

Rok Nose

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava