V 2018 kar 13 dela prostih dni

30.12.2017 | 16:30

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

V prihajajočem letu bodo vsi dela prosti dnevi med tednom, velikonočna in binkoštna nedelja pa kot vedno padeta na nedeljo. To pomeni, da bo v letu 2018 trinajst dela prostih dni, kar je več kot v iztekajočem se letu. Obeležili bomo tudi pet praznikov, ki pa niso dela prosti dnevi.

1. in 2. januar, ki sta novoletna praznika bosta na ponedeljek in torek, Prešernov dan 8. februarja pa na četrtek. Velikonočni ponedeljek bo kot vedno na ponedeljek, tokrat 2. aprila, Dan upora proti okupatorju, ki ga praznujemo 27. aprila, bo na petek, Praznik dela 1. in 2. maja pa na torek in sredo. Dan državnosti, ki ga obeležujemo 25. junija, bo v 2018 na ponedeljek, Marijino vnebovzetje 15. avgusta pa na sredo.

Jeseni bo prvi dela prost dan Dan reformacije 31. oktobra, ki bo na sredo, Dan spomina na mrtve 1. novembra, bo na četrtek.

Božič bo prihodnje leto na torek, ter končno Dan samostojnosti in enotnosti, ki ga praznujemo 26. septembra, na sredo.

Zakon o praznikih in dela prostih dnevih med dela proste dneve uvršča še velikonočno in binkoštno nedeljo, ki vedno padeta na nedeljo.

Prazniki v Sloveniji so sicer dela prosti dnevi, razen praznikov dan Primoža Trubarja, združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, vrnitev Primorske k matični domovini, dan suverenosti in dan Rudolfa Maistra.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava