Ansambel Blaža Hutevca zmagovalec 13. Novoletnega festivala narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice 2017

27.12.2017 | 12:20

Blaž Hutevec

Blaž Hutevec

Prava stvar

Prava stvar

V torek, 26. decembra 2017, je v Dolenjskih Toplicah potekal 13. Novoletni festival narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice. Na podlagi prijavljenih ansamblov je Komisija za izbor izbrala 11 ansamblov, ki so nastopili na festivalu.

Nastopili so: Ansambel Aktual, Ansambel Veseli Muzikanti, Ansambel Blaža Hutevca, Ansambel bratov Cankar, Ansambel Jelen, Ansambel Prava stvar, Skupina Lenarti, Ansambel Plus, Ansambel Upanje, Ansambel Klapovuhi in Krimski lisjaki.

Med programom, ki ga je povezovala Maja Oderlap, je vsak ansambel zaigral po dve skladbi, vmes pa sta bila dva skeča, ki so ga izvedli člani DPŽ Dolenjske Toplice in KUD Vesel teater.

Komisija, ki je ocenjevala ansamble, je skupaj z glasovi občinstva podelila šest nagrad, in sicer:

Zlati termalček – Ansambel Blaža Hutevca

Srebrni termalček – Ansambel Prava stvar

Bronasti termalček – Ansambel Lenarti

Najbolj simpatični ansambel – Ansambel Lenarti

Najboljše besedilo – Darinka Kovač (Ansambel Prava stvar)

Najboljša inštrumentalna izvedba – Ansambel Prava stvar

O festivalu: Novoletni festival narodno-zabavne glasbe Dolenjske Toplice je festival, ki poteka kot zadnji v koledarskem letu. Odvije se na državni praznik dan samostojnosti in enotnosti, 26. decembra, ne glede na to, na kateri dan praznik pride. Prvi festival je potekal leta 2005. Na festivalu nastopijo ansambli po izboru organizatorja izmed vseh, ki se prijavijo na razpis.

Festival od vključno 3. festivala leta 2007 poteka v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah. Prva dva sta potekala v prireditvenem šotoru.

Vsak ansambel se predstavi z eno avtorsko skladbo, ki je lahko že javno predvajana, vendar ni zmagala na katerem izmed festivalov, in eno skladbo iz zakladnice slovenske narodno-zabavne glasbe, ki ni lastna skladba nastopajočega ansambla. Ker že ime festivala pove, da je ta novoletni, se večina ansamblov odloči za temo, povezano z božičem ali novim letom, kar pa ni navedeno v razpisnem pogoju kot pravilo.

TIC Dolenjske Toplice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava