Unikati belokranjskih ustvarjalcev so se postavili na ogled - še danes in v soboto

13.12.2017 | 12:30

Unikati belokranjskih ustvarjalcev so se postavili na ogled - še danes in v soboto
Unikati belokranjskih ustvarjalcev so se postavili na ogled - še danes in v soboto
Unikati belokranjskih ustvarjalcev so se postavili na ogled - še danes in v soboto

V začetku decembra je v „Stari lekarni“, enoti Podjetniškega inkubatorja Bela krajina, RIC Bela krajina organiziral razstavo nakita in drugih unikatnih izdelkov belokranskih ustvarjalcev, katerih izdelki so domiselni, unikatni in edinstveni ter so narejeni ročno, z ljubeznijo in v Beli krajini.

Z izdelki se je predstavilo 12 različnih belokranjskih ustvarjalcev, med katerimi so nekateri tudi člani belokranjskega inkubatorja, in sicer:

Andreja Lukanič, ki je razstavljala v Andreja Studiu izdelan leseni nakit in lesene dodatke, Manuela in Damjan Ivanetič sta predstavila pod okriljem blagovnih znamk Libitum Jewerly in ManuelaS ustvarjen uhane in prstane iz titana v kombinaciji z lesom in zlatom, Nevenka Adlešič je predstavila tiskovine za posebne priložnosti in izdelke iz lesa za darila in notranji dekor, ki jih izdeluje v svojem podjetju Vireo, Martina Simonič, ki v svojem podjetju 8Shadows združuje umetnost in oblikovanje v izdelke za dom in dušo, Ana Heij Primc je nanizala nakit iz perlic in svilenih in konopljinih vrvic, ki ga je poimenovala Choodoveeta, Maja Ivanič pa je predstavila svečano modo in unikaten modni nakit, kreiran v njenem šiviljskem ateljeju Maya's.

Predstavili so se tudi Stipo Vardić, ki v podjetju Expres Servis gravira na različne materiale in z laserskim izrezom izdeluje lesene produkte, Ines R. Dedić, ki je za razstavo ustvarila netradicionalne, a uporabne izdelke iz gline, Tončka Jankovič, ki plete nakit in tople izdelke iz volne belokranjskih ovac, Margita Adamič je razgrnila na mizo sodobne lanene kuhinjske tekstilije s tradicionalnimi belokranjskimi motivi, Alenka Kralj je na ogled postavila tekstilne izdelke iz naravnih materialov in materialov ponovne uporabe ter Steklarstvo Kastelic, ki se je predstavilo z blagovno znamko NAT, pod katero izdeluje stekleni nakit in druge dekorativne izdelke.

Vsi ročni izdelki in unikati belokranjskih ustvarjalcev, ki so se predstavili na razstavi, so izdelani iz naravnih materialov, iz surovin, ki jih daje narava in iz materialov ponovne uporabe. Izdelani so iz kvalitetnih materialov, predvsem pa je terjala njihova izdelava veliko časa, predanost, ljubezen do dela in potrpežljivost tistega, ki izdelek ustvarja.

Vse tiste, ki niso utegnili obiskati razstave „Čar nakita in unikatnih izdelkov belokranjskih ustvarjalcev“, RIC Bela krajina obvešča, da so vrata „Stare lekarne“, kjer je tudi sodelovni prostor za inkubirance in ostale belokranjske kreativne podjetniške posameznike, za javnost odprta še v sredo, 13. decembra, od 15. do 19. ure, in v soboto, 16. decembra, od 9. do 12. ure. Na ogled in za nakup bodo na voljo izdelki določenih sodelujočih ustvarjalcev. Vabljeni!

Pripravil: RIC Bela krajina

Galerija

_Alenka Kralj
_Andreja Studio 1
_Andreja Studio 2
_Choodoveeta 1 (1)
_Choodoveeta 1 (2)
_Damjan in Manuela Ivanetic
_expres servis
_Ines
_Izdelki iz lanu
_Martina 8 Shadows
_Steklarstvo Kastelic NAT
_Vireo
_Volna in lan
_ZR

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

13.12.2017Oceni vika lozar 

Lepo za oči in počutje. Vsekakor prava stvar, da bi si predstavljeno morali ogledati tudi učenci v okviru likovnega pouka. Povezovanje šole in ustvarjalcev je prava stvar za prihodnost.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava