Večnamenski Romski center Črnomelj je začel z delovanjem

24.11.2017 | 13:45

Večnamenski Romski center Črnomelj  je začel z delovanjem
Večnamenski Romski center Črnomelj  je začel z delovanjem

Center za socialno delo Črnomelj je uspešno kandidiral na javnem razpisu za sofinanciranje projektov Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti v okviru » Javnega razpisa za vzpostavitev večnamenskih romskih centrov (VNRC).

Projekt vzpostavitve in delovanja VNRC delno financira Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, proračun Republike Slovenije in proračun Občine Črnomelj.

Cilj javnega razpisa je vzpostavitev in delovanje večnamenskega romskega centra, torej prostora kjer se bodo izvajale aktivnosti različnih institucij iz lokalnega okolja.

Namen aktivnosti, ki se bodo izvajale v večnamenskem romskem centru je zmanjševanje tveganja revščine, dvig socialnih kompetenc, opolnomočenje in približevanje trgu dela ter aktivno vključevanje Romov v družbo.

Večnamenski romski center se nahaja na Zupančičevi ulici v Črnomlju in je odprt od ponedeljka do petka od 10:00 do 18:00 ure.

Uradna otvoritev sledi.

Koordinatorka VNRC Slađana Adamov

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

25.11.2017Oceni vika lozar 

Prava stvar za animiranje mladih Romov, da se bodo naučili dejstva, da si lahko najbolje vsak sam sebi pomaga. Tudi ostale mlade je treba pritegniti, bo še večji uspeh!

26.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni Abecedarij 

Prava stvar samo lokacija bi bolj pasala v kako romsko naselje

26.11.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni bralec 

Opet ti je jezik en korak pred pametjo

27.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni pesimist 

Še en projekt za Rome, kot nešteto drugih, efekta pa nobenega. Podpiram samo projekt, ki pa ga ne bo nikoli: Romom krampe, lopate in druga orodja, pa naj gredo delati, da si zaslužijo ves denar, ki jim pada z neba. Pa otroke v šolo poslat in večje otroške dodatke tistim, ki razred izdelajo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava