DL: Razkošje za zapornike, kaj pa ostareli?

19.11.2017 | 16:20

Barabe so res za rešetkami, a po lastni krivdi, bivajo brezplačno, z vrsto ugodnostmi, opozarja Pavlina ... (foto: arhiv DL)

Barabe so res za rešetkami, a po lastni krivdi, bivajo brezplačno, z vrsto ugodnostmi, opozarja Pavlina ... (foto: arhiv DL)

Na dežurni telefon Dolenjskega lista je poklicala Pavlina Hrovat z Mirne, ki je želela z nami deliti kritično misel. »Nedolgo tega sem v poročilih poslušala direktorja slovenskih zaporov, da bodo gradili nove zapore, ki bi bili prej podobni hotelu kot pa zaporom. V sobah, ki bodo opremljene z lastnimi sanitarijami in kopalnico, bo en sam, zaporniki bodo imeli dostop do interneta ter možnost izhodov in dopusta, ko bodo rabili zdravnika, zanje ne bo čakalnih dob … Ker sem že dolga leta prostovoljka v domu starejših občanov, sem začela primerjati, kakšne prostore gradijo za barabe in tatove, medtem ko je za ostarele kar dobro, da jih je po pet v eni sobi. Zakaj za barabe toliko bonitet, za ostarele, onemogle, z delom iztrošene pa nič?« se je spraševala in dodala, da zaporniki za rešetkami po lastni krivdi bivajo brezplačno, domove starejših občanov pa je treba plačevati, če nekdo zboli, ga prav tako čakajo dolge čakalne vrste, razen če ga v nujnem primeru ne odpeljejo z reševalnim vozilom.

»Dobro bi bilo, če bi ljudje razmišljali tudi v tej smeri,« je še pristavila.

Članek je bil objavljen v 35. številki Dolenjskega lista 31. avgusta 2017 v rubriki HALO, tukaj bralec Dolenjca!

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

19.11.2017+1     + (2)     – (1)     Oceni Fovš ekonomija 

Zato ker zaporniki so že opravili svoje delo, to je nadlegovanje in teroriziranje naroda in sedaj so na zasluženih počitnicah.

20.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni 456987 

Naj zapornike zaprejo kar v črnomaljski vrtec Majer :).

20.11.2017+1     + (1)     – (0)     Oceni bute&butec 

Bo kmalu nov ali vsaj moderniziran.

20.11.2017Oceni pripomba 

Vse v duhu časa, v katerem živimo.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava