DL: Kulturni dom z novo podobo

19.11.2017 | 12:20

Na Veliki Loki so najbolj zadovoljni z obnovo kulturnega doma, pravi predsednik krajevne skupnosti Simon Erjavec. (Foto: J. S.)

Na Veliki Loki so najbolj zadovoljni z obnovo kulturnega doma, pravi predsednik krajevne skupnosti Simon Erjavec. (Foto: J. S.)

V krajevni skupnosti (KS) Velika Loka, ki združuje devet naselij in blizu 600 prebivalcev, so s trenutnim napredkom zadovoljni, pripoveduje predsednik KS Simon Erjavec. Najpomembnejša naložba zadnjih let je obnova kulturnega doma na Veliki Loki, v katerem imajo svoje prostore tukajšnje Kulturno-umetniško društvo (KUD) Ivan Cankar, Rdeči križ in društvo upokojencev, uporabljajo pa ga tudi drugi krajani. Obnova približno sedem desetletij starega doma gre tačas h koncu.

Urejanje gradbene dokumentacije so sicer začeli že pred leti, v prejšnjem mandatu so začeli še dela, glavnino pa so opravili v zadnjih treh letih. Tako so pridobili nove prostore v zaodrju, ki jih bo tukajšnji KUD uporabljal za vaje in društvene sestanke, uredili so tudi mladinsko sobo, saj mladi doslej v kraju niso imeli primernih prostorov, v dvorani so obnovili strop, zagotovili so tudi ogrevanje, napeljali vodovod in kanalizacijo, na stavbi pa zamenjali okna in fasado, pri čemer jim je s finančnimi sredstvi na pomoč priskočila trebanjska občina.

Kot pravi Erjavec, jih zdaj čaka še nekaj dela pri urejanju okolice, predvsem si želijo, da bi na zemljišču, ki ga je lani odkupila občina, uredili še igrišče za košarko in nogomet, za tukajšnjo pošto pa želijo postaviti otroška igrala.

Ob kulturnem domu sicer tukajšnji prostovoljni gasilci obnavljajo tudi gasilski dom, ki ga bodo predvidoma namenu predali prihodnje leto, tako da obnovljena domova in načrtovano igrišče vse bolj postajajo srce kraja in tukajšnje KS.

Medtem so v KS asfaltirali tudi nekaj cest in obnovili nekaj javne razsvetljave, še pripoveduje Erjavec, tačas pa čakajo na začetek obnove ceste od Velike Loke do naselja Trnje, kjer bo občina uredila tudi pločnik in javno razsvetljavo. Gre za pomembno naložbo, saj bodo z njo krajanom zagotovili večjo varnost.

Med naložbami, ki jih bo nujno treba izpeljati, Erjavec izpostavlja še prepotrebno obnovo ceste v Škovcu, sicer pa v KS skupaj z občino trenutno snujejo še en projekt, in sicer urejanje trimsteze Skledca, poimenovane po bližnjem vrhu. V sklopu projekta, za katerega so že pridobili potrebna soglasja, načrtujejo urediti okrog 4,5 kilometra krožne gozdne poti, ki bo v večjem delu vodila ob Temenici, opremili pa jo bodo tudi z vadbenimi napravami.

Članek je bil objavljen v 34. številki Dolenjskega lista 24. avgusta 2017

J. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava