Martinov koncert 2017 Pihalnega orkestra Krka v Straži

16.11.2017 | 11:05

Martinov koncert 2017 Pihalnega orkestra Krka v Straži

Dirigent Matevž Novak, MoPZ »Orkestraža« in člani PO Krka s solisti so na predvečer Martinove sobote v KD Straži priredili tradicionalni Martinov koncert.

Čeprav je za orkestrom izredno ustvarjalno zahtevno leto - v katerem so med drugim v počastitev 60-letnice svojega delovanja premierno izvedli Simfonijo Krka, ki jo je posebej zanje napisal belgijski skladatelj Bart Picqueur - so svojim zvestim poslušalcem priredili zelo prijetno inštrumentalno in vokalno doživetje. Orkester je predano in prepričljivo združil moderne glasbene ritme in priredbe slovenskih skladb, začinil pa z vokalnim sklopom moškega sestava »Orkestraža« in tako opravičil navezanost občinstva na to prireditev. Zazvenele so skladbe Peter Gun, New York, New York in My Way, ki so v Straži pričarale vzdušje svetovnih odrov; v priredbi Crepinove energične skladbe Sax in the city (prir. Lev Pupis) sta se predstavili solistki Neja Anderle in Brina Kren na sopranovskem in altovskem saksofonu; v Suiti za klarinet – Umirjeno pa Marjan Grošelj na klarinetu.

Pokušina vin, s katero Društvo vinogradnikov Straža vedno po Martinovo obeleži koncert, pa je ponudila odlično priložnost, da člani orkestra nazdravijo svojim jubilantom, prejemnikom priznanj za večletno prostovoljno delovanje na področju kulture, ki jih je na prireditvi razglasila predsednica območne enote JSKD Klavdija Kotar. Ob tej priložnosti je podelila tudi častno priznanje za več kot trideset let delovanja v kulturi članu orkestra Robertu Krenu, orkester pa je prejel posebno nagrado Odbora JSKD za kvalitetno delo in posebne dosežke.

Vztrajanje pri orkestru in delo na tako visokem nivoju od članov zahteva veliko odrekanj in prostovoljnih ur, zato je prav, da jubilante kar naštejemo: bronasto priznanje za 5 let delovanja so prejeli: Simon Bukovec, Matevž Drenovec, Jernej Fabijan, Mateja Kopina, Zala Kren, Jernej Pavlič, Blaž Fabijan, Luka Petravić, Jošt Rudman, Gašper Sladič, Dominik Strgar, Lan Zirkelbach, Bor Zupančič, Marjan Grošelj, Domen Žalec in Nina Zupan; srebrno priznanje za 10 let delovanja sta prejela Luka Pavlič in Simon Širec; zlato za 15 let pa Matija Bartol, David Bele, Boštjan Berkopec, Anja Dular, Marko Jenič, Marko Saje, Andreja Saje, Mojca Vegelj in Borut Turk, predsednica Aleksandra Pavlič pa je častnemu jubilantu Robertu Krenu izročila darilo orkestra.

Dirigent Matevž Novak je z orkestrom in pevci pripravil zelo prijeten program, ki je polno dvorano navdušil. Zelo lep odziv so pri publiki dosegli tudi člani MoPZ »Orkestraža«, še posebej s skladbama Galeb i ja in Fabijanovo priredbo Plestenjakove Sam en poljub.

Seveda je prireditev primerno začinil Martin (Matija Bartol), ki mu je letos še bolj aktivno pomagala Goska Željka (Blaž Češarek).

Martinov koncert v organizaciji KUD Straža je tradicionalno lahkotnejši uvod v vrhunec sezone – Novoletni koncert PO Krka, ki bo letos v soboto, 23. 12. 2017.

R. N. K.
foto: Boštjan Pucelj

Galerija

_zak (1)
_zak (2)
_zak (3)
_zak (4)
_zak (5)
_zak (6)
_zak (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava