Moč humanosti v Metliki; Stane Sodja kri daroval 100-krat

11.11.2017 | 16:10

Moč humanosti v Metliki; Stane Sodja kri daroval 100-krat

S prireditvijo Moč humanosti v četrtek, 9. novembra, smo se zahvalili našim krvodajalcem, teh je v občini več kot 1.700 , za njihovo plemenito dejanje darovanje krvi. Podelili smo 25 posameznih priznanj za 20-, 30-, 40-, 50- in 102-krat darovano kri. Za 100-krat darovano kri smo priznanje podelili Stanetu Sodji s Sel pri Jugorju.

Gospod Stane Sodja je kri prvič daroval kot dijak drugega letnika kovinarske šole v Novem mestu, septembra 1973. Takrat so namreč predstavniki bolnišnice obiskali šolo in pozvali dijake k darovanju krvi in Stane, takrat star 18 let, se je takoj javil. Kot je povedal, si osebno želi, da bi družba imela več posluha do ljudi, ki darujejo kri in zaradi katerih življenje teče dalje.

Stane Sodja se je tako pridružil skupini stokratnikov (Marjanu Kerču iz Metlike za 104-krat in Jožetu Kerču iz Metlike 124-krat darovano kri). Vsi trije so skupaj 330-krat darovali kri.

(v priponki vsi prejemniki priznanj)

Prireditev Moč humanosti je izzvenela kot glasbena zahvala našim plemenitim ljudem. Prisluhnili smo tamburaškemu orkestru Carmen Cord, tamburaški skupini Izvor in klavirskemu trio. Skozi program nas je popeljal Lojze Bojanc.

Prisotne so pozdravili in se jih zahvalili za humanitarno poslanstvo župan občine Metlika Darko Zevnik, generalna sekretarka Rdečega križa Slovenije Renata Brunskole, predsednica Rdečega križa Metlika Mojca Stopar Zevnik in sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič.

OZ RK Metlika

Vsi prejemniki priznanj [.doc] (22 kB)

Galerija

_tmoc (1)
_tmoc (2)
_tmoc (3)
_tmoc (4)
_tmoc (5)
_tmoc (6)
_tmoc (7)
_tmoc (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava