DL: Napadli policista - Tokrat so se izmazali s pogojnimi

10.11.2017 | 13:40

Jasmin Jurkovič, Bojan Jurkovič in Alojz Brajdič so priznali, da so se znesli nad policistoma, in dobili pogojne kazni. (Foto: J. A.)

Jasmin Jurkovič, Bojan Jurkovič in Alojz Brajdič so priznali, da so se znesli nad policistoma, in dobili pogojne kazni. (Foto: J. A.)

Vse se je začelo na cesti, ko Brajdič ni hotel ustaviti, končalo pa v naselju z zmerjanjem, brcanjem in grožnjami – Sporazum s tožilstvom ... Delo policistov je velikokrat zelo nevarno. To dokazuje ravnanje Alojza Brajdiča, Jasmina Jurkoviča in Bojana Jurkoviča iz Mihovice pri Šentjerneju, ki so se spravili na dva moža postave.

Bilo je marca 2014 okoli pol polnoči, ko sta policista kontrolirala vozila v bližini vasi Drame. Ko sta začela ustavljati 36-letnega Alojza Brajdiča, sicer očeta šestih otrok, ju ta ni upošteval. Mirno je peljal naprej in se ustavil šele pred domačo hišo.

Policista sta šla za njim in doživela zelo negostoljuben sprejem z zmerjanjem. Brajdič je skočil v enega od njiju, ga držal za ovratnik ter ga skušal udariti. Pobesnelega Brajdiča je obvladal drugi policist, v tistem pa je pritekel 24-letni Jasmin Jurkovič in tega policista brcnil v glavo, da je obležal in za nekaj časa celo izgubil zavest.

Po tistem se je zbralo več sosedov, ki so policista začeli obmetavati s predmeti, ki so jim prišli pod roke. Če eden od njiju ne bi potegnil službene pištole, vprašanje, kaj bi se zgodilo. K sreči je kmalu prišlo več policijskih patrulj.

Čeprav bi si kdo mislil, da je potem vse teklo umirjeno, ni bilo tako. Med ugotavljanjem identitete je namreč 57-letni Bojan Jurkovič, oče sedmih otrok, enemu od policistov zagrozil, da se mu bo maščeval. »Našel te bom in ubil!« je rekel in ga potegnil za roko.

Še pred predobravnavnim narokom na novomeškem okrožnem sodišču so vsi trije s tožilstvom sklenili sporazume. Priznali so kazniva dejanja napada na uradno osebo in se tokrat izmazali s pogojnimi obsodbami. Alojz Brajdič si je prislužil 10 mesecev zapora v preizkusni dobi pet let, Jasmin Jurkovič 10 mesecev zapora v preizkusni dobi treh let, Bojan Jurkovič pa šest mesecev zapora v preizkusni dobi treh let.

»Zdaj pazite, kaj delate. Spoštujte uradne osebe, ne prerekajte se z njimi, sicer boste šli v zapor,« jih je po koncu naroka opozorila sodnica Mojca Hode.

Članek je bil objavljen v 33. številki Dolenjskega lista 17. avgusta 2017

J. Ambrožič

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

10.11.2017+9     + (9)     – (0)     Oceni Novomesto 

10 mesecev za poizkus umora policista in napad na uradno osebo. Zakaj se izrekajo tako mile kazni ? Kdor napade ali resno zagrozi, da bo napadel uradno osebo ali drugo osebo, za katero ve, da pomaga uradni osebi, ko ta opravlja naloge policije ali državne varnosti ali varuje javni red, ali osebo, ki opravlja naloge v zvezi z izvrševanjem kazenskih sankcij, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do treh let. Zakaj ne grejo sedet za polno dobo ?

10.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni ti-ti poredneži 

Ko je bil v teh krajih še red, se je točno vedelo, kaj bi tem osebam sledilo, v takem primeru. Ko je bil tu še red, povdarjam ! Samo takrat jim kaj takega še na misel ne bi prišlo !

10.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni IQ 

Žalostno od sodnice ter njenega razmišljanja! Sociala pa te zadeve verjetno naprej potekajo normalno, žalostno z našo državo!!!!!!

10.11.2017+3     + (3)     – (0)     Oceni maks 

Bilo bi smešno če ne bi bilo žalostno in tragično.Zgleda da so policisti poskusni zajčki.Nelogično.

10.11.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni Komu? 

Kazen v preizkusni dobi je popolni nesmisel

11.11.2017+8     + (8)     – (0)     Oceni prepoved 

Sodišče še dodatno ste razvrednotili delo policistov, ki za to državo tvegajo svoje glave. Sramotno!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava