Filip Kapš, Lin Luzar in Mark Cvelbar zlati na Pokalu Novega mesta v judu

30.10.2017 | 10:00

Filip Kapš, Lin Luzar in Mark Cvelbar zlati na Pokalu Novega mesta v judu

V soboto, 28. oktobra, je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše dečke in starejše dečke. Na tekmovanju je nastopilo 265 judoistov iz 31. slovenskih in hrvaških klubov.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so osvojili veliko izvrstnih uvrstitev. Med cicibani je zmagovalec postal Mark Cvelbar, Mihael Pejašinović in Svit Klobučar sta bila 2., Miha Pavlin in Vid Lipičnik 3.

V starostni skupini do 10 let je zmagovalec postal Lin Luzar, Mija Pavlin in Dušan Krbanjević sta osvojila 2. mesti, Jure Došen Balkovec pa 3.

V starostni kategoriji U12 je bila konkurenca zelo močna. Tian Jerman je po enomesečni odsotnosti z blazin zaradi poškodbe odlično nastopil. Osvojil je 2. mesto. Tevž Bajc je bil v isti kategoriji 4. Vanesa Gole in Aleš Krevs sta imela tudi zelo močne nasprotnike. Vanessa je najprej dvakrat učinkovito zmagala. Potem pa izgubila dvoboj za vstop v finale in tudi za 3. mesto. S 5. mestom tudi Aleš Krevs ni bil zadovoljen, saj je menil, da je trenutno bolje pripravljen.

Med dečki starimi do 14 let je v močni konkurenci nastopil Filip Kapš. Po dobrih predhodnih borbah je Filip tudi v finalu najprej z metom za wazari in nato še s končnim prijemom premagal Bežigrajčana Josipoviča.

Pokal za ekipno razvrstitev so osvojili tekmovalci Judo kluba Bežigrad.

Pokal za najboljšega tekmovalca turnirja sta osvojila Nik Beltram iz Judo kluba Ivo Reya in Kaja Baler iz Judo kluba Beltinci.

Društvo se zahvaljuje vsem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja.

mag. Metod Jerman

Galerija

_vjudo (1)
_vjudo (10)
_vjudo (11)
_vjudo (12)
_vjudo (13)
_vjudo (14)
_vjudo (15)
_vjudo (2)
_vjudo (3)
_vjudo (4)
_vjudo (5)
_vjudo (6)
_vjudo (7)
_vjudo (8)
_vjudo (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava