Vaša kritika: Javno parkirišče samo za izbrance?

26.10.2017 | 14:45

Vaša kritika: Javno  parkirišče samo  za  izbrance?

Znano je, da se Kulturno društvo Severina Šalija (KDSŠ) med drugim zavzema tudi za kulturo obnašanja v prometu, ki je tudi v Novem mestu na izredno nizki ravni. Poleg prekoračitev hitrosti največ nepravilnosti opažamo na področju parkiranja, zato na društveni spletni strani občasno objavljamo te posnetke nepravilno parkiranih avtomobilov v ožjem središču Novega mesta.

Tu že vrsto let stalno primanjkuje parkirnih mest, z urejanjem Glavnega trga pa so se zadrege glede parkiranja še dodatno zaostrile. Tako smo v torek, 24. oktobra 2017, prejeli kar nekaj klicev občanov, ki so bili ogorčeni nad zatečenim stanjem na parkirišču za občinsko stavbo, kjer je določena modra cona, z ustrezno vertikalno prometno signalizacijo pa je natančno določen režim parkiranja! Okoli 11.40 ure dopoldan istega dne smo trditve občanov preverili na terenu, zatečeno stanje dokumentirali in ugotovili, da na omenjenem javnem parkirišču, kjer je eno uro dovoljeno brezplačno parkiranje ob obvezni uporabi parkirne ure, v nobenem avtomobilu ni bilo parkirne ure z označenim časom prihoda, kar pomeni, da je to praksa, ki že dolgo traja … Tudi pričakovanih ukrepov s strani ustreznih občinskih inšpekciji na parkiranih avtomobilih nismo zasledili! Zato se Novomeščani upravičeno sprašujejo, ali so vsi občani enaki pred zakoni in če prometni znaki veljajo za vse enako?

V Novem mestu, 24. oktobra 2017

P.s. Prilagam tudi starejše fotografije nepravilnega parkiranja v mestu.

V vednost: mag. Gregor Macedoni, župan

dr. Vida Čadonič Špelič, direktorica

Franci Koncilija

Galerija

parking (1)
parking (2)
parking (3)
parking (4)
parking (5)
parking (6)

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

26.10.2017Oceni Občan 

Saj to so vsa vozila od občine. Zakaj se jim parkinga zaračunava ni čisto jasno

26.10.2017Oceni IQ 

Zakaj prekrijete tablice?

27.10.2017+2     + (2)     – (0)     Oceni Občanka 

Mi smo pa ogorčeni zaradi natega od strani Občine Novo mesto, ker so kot soinvestitorji pri izgradnji Tuševega centra, zagotavljali brezplačna parkirna mesta izven mestnega jedra. Kaj nam odgovorni imajo za povedati zdaj, ko so tudi ta parkirna mesta začeli pripravljati za kasiranje? Kam naj se parkirajo zaposleni v centru mesta in ali res želite popolnoma uničiti življenje mesta?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava