Zmage Krkašem prišle v kri

23.10.2017 | 08:35

Zmage Krkašem prišle v kri

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 7. krogu v NLB ligi gostili ekipo RK Jeruzalem Ormož in parket zapustili z novo, že peto zaporedno zmago. Varovance trenerja Saše Praprotnika so dodobra nadigrali in slavili z rezultatom 30:19 ( 15:11).

Novomeščani so po nekoliko medlem uvodu v sezono v sijajni seriji, po peti zmagi pa so zadržali tudi vodilno mesto na lestvici. Njihova zadnja žrtev so bili tekmeci iz Ormoža, ki navkljub tretjemu porazu v tej sezoni ostajajo na sredini prvenstvene lestvice. Čeprav je bilo pričakovati napeto in do konca neodločeno tekmo, temu ni bilo tako. Novomeščani so takoj zagospodarili na domačem parketu in že po enajstih minutah igre vodili za štiri gole (8:4). Gostujoči trener Saša Praprotnik je kmalu zahteval minuto odmora, po njej so bili "vinarji" bolj enakovredni domačim rokometašem, najbolj pa so se jim približali v 26. minuti, ko so prepolovili zaostanek (11:13). Končnica je bila domena domačih rokometašev, po golih novega slovenskega reprezentanta Grege Okleščna in Jerneja Papeža so na velik odmor odšli s prednostjo štirih golov (15:11).

Novomeški rokometaši so bili v drugi polovici tekme razred zase, goste so zasenčili v vseh prvinah igre, končni izid zgovorno priča o razmerju moči na igrišču. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita David Didovič in Papež s po sedmimi goli, v gostujoči je Gal Cirar dosegel pet zadetkov.

Krkaši bodo v prihodnjem krogu v petek, 3. novembra, gostovali v Dobovi, ormoška pa bo dan kasneje gostila mariborski Branik.

Izjave po tekmi:

Jan Irman, MRK Krka: »Ormož je dobra ekipa v našem rangu, vendar smo jih danes povsem nadigrali. Ključ do naše zmage je bil sigurno v obrambi, saj smo vse, kar smo odigrali, odigrali dobro. Skozi celotno tekmo smo si pomagali, kar pa se tiče napada mislim, da smo jih zlahka pretekli. In vse to je na koncu pripeljalo do takšnega izida, do zmage.«

Bojan Čudič, RK Jeruzalem: »Lahko le rečem, da je zmaga Krke zaslužena in čestitam jim na zelo borbeni tekmi. Mislim, da se lahko od današnje tekme od njih marsikaj naučimo. Takšnega pristopa si enostavno ne smemo več privoščiti. Tokrat nismo imeli ne želje, ne volje, da bi si priborili kakšno točko. S tako igro, kot smo jo prikazali danes, resnično ne moremo premagati nikogar – ne doma, ne v gosteh. Jaz upam, da se to ne ponovi nikoli več.«

Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 1, Bevec 1, Didovič 7, Okleščen 4, Pršina 1 (1), Irman 3, Jakše, Udovč 1, D. Rašo, Papež 7 (4), Matko 1, Ban 3, Klobčar 1.

Jeruzalem Ormož: Šulek, Balent, Voljč, Čudič 4, Žuran 1, G. Hebar, M. Hebar 1, Kocbek 4, Ozmec 1, Ciglar, Mesarič 2, Vujović, Rajšp, Cirar 5, Kavčič 1.

Sedemmetrovke: Krka 7 (5), Jeruzalem Ormož /.

Izključitve: Krka 2, Jeruzalem Ormož 10 minut.

MRK Krka

Galerija

_zkrka (1)
_zkrka (10)
_zkrka (11)
_zkrka (2)
_zkrka (3)
_zkrka (4)
_zkrka (5)
_zkrka (6)
_zkrka (7)
_zkrka (8)
_zkrka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava