»Za čisto okolje se vozim na jedilno olje«

20.10.2017 | 09:25

»Za čisto okolje se vozim na jedilno olje«

»Za čisto okolje se vozim na jedilno olje« se glasi projekt, s katerim je Javno podjetje Komunala Brežice na Podjetniško-obrtnem in kmetijskem sejmu (POK Brežice) 2017 ozaveščala obiskovalce sejma, in sicer o pomenu pravilnega odlaganja odpadnega olja.

»Kot je znano, v Komunali Brežice ves čas stremimo k okoljskemu ozaveščanju otrok in odraslih. S tokratnim projektom, v okviru katerega smo za naše občane in občanke pripravili tudi poseben letak, želimo še posebej poudariti pomen pravilnega ločevanja nevarnih odpadkov, med katere uvrščamo tudi odpadno jedilno olje,« je povedal Aleksander Zupančič, direktor brežiške komunale, ki velja za eno izmed najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas. Skupaj s sodelavci so v soboto kar v okviru sejma izvedli tudi akcijo zbiranja nevarnih odpadkov. Obiskovalci so lahko s seboj med drugim prinesli odslužene akumulatorje, različne vrste baterije, ostanke in embalaže škropiv ter strupov.

Na osrednji ploščadi pred dvorano, kjer se je odvijal sejem, so na ogled postavili tudi okolju prijazno vozilo Muvo, s katerim zaposleni na Komunali Brežice skrbijo za urejenost zelenic ter javnih površin v mestu Brežice in naselju Trnje. Na vhodu v sejemski prostor pa so si lahko obiskovalci natočili tudi odlično brežiško vodo iz pipe mini vodovodnega stolpa.

Javno podjetje Komunala Brežice je na izboru Zlata nit prejelo nagrado za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij. Upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče in tržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

P. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava