Pregledna likovna razstava članov Likovne sekcije Jutro v Semiču

19.10.2017 | 12:00

Pregledna likovna razstava članov Likovne sekcije Jutro v Semiču
Pregledna likovna razstava članov Likovne sekcije Jutro v Semiču

V polni dvorani Kulturnega centra Semič smo 12.10. ob 18. uri otvorili skupinsko, pregledno likovno razstavo slikarskih del članov likovne sekcije JUTRO iz Društva upokojencev Novo mesto. V kulturnem programu ob otvoritvi so nastopili Mešani pevski zbor Društva upokojencev Semič, pesnik Ivan HROVATIČ, član Literarne sekcije Snovanja Društva upokojencev Novo mesto in kvartet flavt iz Glasbene šole Črnomelj. Razstavo je otvoril akademski slikar, mag. Miha HENIGSMAN, ki je likovna dela pohvalno ocenil. Slike bodo na ogled 30 dni.

Iz nagovora vodje LS JUTRO:

"Odločili smo se za pregledno razstavo, zato tako različni motivi. Avtorji smo dela, ki jih razstavljamo, izbrali sami po lastni izbiri. Dela so ustvarjena v tehnikah akril, akvarel in tempera. Med seboj smo zelo različni, ne samo po tehnikah slikanja, tudi po zunanjem izrazu in izgledu slik, kar je še kako prav. Saj ima vsak svojo osebnost, svoja čustva, svoje poteze in svoje ljubezni do različne motivike, ki smo jo s svojim, avtorskim videnjem in čutenjem, samostojno prenesli na platna. V LS JUTRO se trudimo, da pri likovnem izražanju vzpodbujamo raznolikost in individualnost in da se naši slikarji razvijajo v samostojne avtorje, katerih dela so prepoznavna že na pogled. Seveda angažiramo tudi različne mentorje, vendar ne želimo, da je na slikah preveč prepoznaven njihov vpliv.

Prav sedaj v Novem mestu, odprli smo jo 2.10.2017, poteka še ena naša skupinska razstava z naslovom JUTRO NA KRASU na temo KRAS. Ogled je možen do 15. decembra 2017.

V Semiču smo na ogled postavili 31 del, ki so jih ustvarili naši ljubiteljski slikarji, na katere smo ponosni:

1. BLAŽIČ Darko

2. ČERV Zdravko

3. FABJAN Marinka

3. FIFOLT Andreja

4. GOŠNIK Nevenka

5. HERIČ Ivan

6. JUREČIČ Emil

7. KASTELIC Milka

8. KOCUVAN Tomaž

9. MIKIČ Nevenka

10. PRAH Marija

11. PREDOVIČ Jelka

12. RAHNE Stane

13. UDOVČ Marija

14. URBANČIČ Franc".

Zdravko Červ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava