Krkaši s četrto zmago v sezoni, padel tudi Slovan

16.10.2017 | 08:15

Krkaši s četrto zmago v sezoni, padel tudi Slovan
Krkaši s četrto zmago v sezoni, padel tudi Slovan

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so v 6. krogu v 1. NLB ligi gostovali na Kodeljevem in novopečenega prvoligaša, ekipo RD LL Grosist Slovan premagali z rezultatom 24 :30 (18:12) ter na račun vpisali prepotrebni točki.

Novomeščani so ujeli zmagovalni ritem in zabeležili že četrto zmago v sezoni, medtem ko je Slovan doživel tretji poraz. Dolenjci so tudi na Kodeljevo odšli visoko motivirani, kar so prikazali tudi na igrišču. Varovance trenerja Bojana Čotarja so že od prvega sodniškega žvižga prisilili v hiter tempo igre. V 9. minuti so krkaši že vodili z 1:5 in prednost le še povečevali zavoljo čvrste igre v obrambi in izdelanimi napadi. Na glavni odmor so varovanci trenerja Mirka Skoka odšli s prednostjo šestih golov.

V nadaljevanju tekme so pobudo znova prevzeli Novomeščani, ki kljub občutni prednosti niso popuščali. Gostitelje so vseskozi držali na varni razdalji petih, šestih zadetkov in jim morebitnega priključka niso dovolili. Končni rezultat tekme je bil 24:30.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi zadetki Grega Okleščen.

Izjave po tekmi:

Bojan Čotar, trener Slovana: »Čestitam ekipi Krke na popolnoma zasluženi zmagi, saj so bili v vseh segmentih igre boljši nasprotnik. Mi smo imeli skozi celo tekmo slabo realizacijo, zgrešili smo preveč čistih metov. To je bilo posledično tudi preveč, da bi se lahko nadejali kakšnega dobrega rezultata proti Krki. Igrati bi morali tako, kot smo na prejšnjih tekmah s še boljšo realizacijo, ampak danes nam ni šlo in zasluženo so slavili Novomeščani.«

Grega Okleščen, igralec Krke: »Vesel sem zmage, saj smo odigrali po dogovoru in cel teden dobro trenirali. Kar nam ni šlo v napadu, pa smo zabijali, ko je bi potrebno. Tudi obramba ni bila slaba in mislim, da smo točke zasluženo osvojili.«

Krkaši bodo prihodnjo soboto, 21. oktobra, doma gostili ekipi Jeruzalem iz Ormoža, Ljubljančani pa dan kasneje odhajajo v štajersko prestolnico.

LL Grosist Ljubljana: Jugovic, Prevolnik 1, Serdinšek-Ekart 1, Marinček, Bogdanič-Jenko 6, Marušič 3, Nunčič, Marojevič, Podpečan, Krivic, Fidel 1, Cigale 2, Kaučič 1, Novak 1, Sankovič 5, Atanasov 3.

Mrk Krka: Udovč, Rašo 1, Bevec, Furdi, Okleščen 9, Pršina 1, Tomić, Irman 1, Jakše 5 (2), Didovič 3, Rašo, Papež 7 (2), Brajer, Matko, Ban 2, Klobčar 1.

Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 1 (0), Krka 5 (4).

Izključitve: LL Grosist Slovan 8, Krka 6 minut.

MRK Krka

Galerija

_zkrka (1)
_zkrka (2)
_zkrka (3)
_zkrka (4)
_zkrka (5)
_zkrka (6)
_zkrka (7)
_zkrka (8)
_zkrka (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava