Pokal evropskih prvakov na Dolenjskem

28.9.2017 | 10:40

Pokal evropskih prvakov na Dolenjskem
Pokal evropskih prvakov na Dolenjskem

V petek dopoldan je občina Ivančna Gorica sprejela pokal, ki ga bo 10. februarja v areni Stožice prejel evropski prvak v futsalu. Dvanajst najboljših evropskih ekip, med katerimi je tudi Slovenija, se bo trudilo osvojiti cenjeno lovoriko evropskega prvaka.

Eden od projektov povezanih z organizacijo evropskega prvenstva je namreč tudi karavana »Trophy tour«. Originalni pokal, ki ga bo prejel evropski prvak v futsalu, v teh dneh obiskuje vse kraje, kjer domujejo slovenski futsal prvoligaši in večja mesta v bližini. V naši občini je to novoustanovljeni Futsal klub Ivančna Gorica, ki se je v letošnjem letu ekspresno uvrstil v elitno slovensko ligo dvoranskega malega nogometa.

V amfiteater Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica sta pokal prinesla nekdanja slovenska futsal reprezentanta in člana ivanškega kluba Jože in Robert Gačnik. Na odru med številnimi gosti, sta se dogodka udeležila, tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Prisostvovali so še nekateri člani kluba, ravnatelja srednje in osnovne šole Milan Jevnikar in Marjan Potokar ter predsednik Nogometnega kluba Ivančna Gorica Rafael Koren.

Tako za dijake kot osnovnošolce je bil organiziran pester animacijski program. Omogočeno je bilo fotografiranje z lovoriko. Sodelovali pa so lahko tudi v nagradnih igrah, v katerih so se s strelom v gol potegovali za žoge z motivom prvenstva in vstopnicami za ogled tekme na evropskem prvenstvu.

Dogodek, namenjen širši javnosti, je bil zelo opazen, saj se je pokal za evropskega prvaka v Ivančno Gorico pripeljal z avtobusom v barvah Uefa Futsal Euro 2018.

G. S.

Galerija

_vf (01)
_vf (02)
_vf (03)
_vf (04)
_vf (05)
_vf (06)
_vf (07)
_vf (08)
_vf (09)
_vf (10)
_vf (11)
_vf (12)
_vf (13)
_vf (14)
_vf (15)
_vf (16)
_vf (17)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava