DL: Porumenela fotografija - Četrti ulični piknik

25.9.2017 | 12:10

DL: Porumenela fotografija - Četrti ulični piknik

V marsikateri soseski, naselju, ulici ali bloku se ljudje komajda poznajo med seboj in živijo bolj vsak zase, smo v Dolenjskem listu zapisali že leta 1983 in tudi danes bi lahko. A to tedaj, in upamo, da še velja, ni držalo za prebivalce Ulice Mirana Jarca v Novem mestu, kjer so se sredi junija že četrto leto zapored srečali na uličnem pikniku. Več kot 100 mladih in starih se je zbralo sredi naselja, cesta je postala plesišče, prostor pred eno od garaž pa veselični. Mladi so pripravili kulturni program, starejši pa so poskrbeli, da je polovica noči na nedeljo minila zabavno ter ob dobri hrani in pijači.

Članek je bil objavljen v 25. številki Dolenjskega lista 22. junija 2017

M. Ž., Foto: J. Pavlin

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (11)

26.9.2017Oceni Vžigaličarka 

Čestitam! V naši ulici je kot v pesmi Nece Falk: Vsi ljudje hitijo, v panje kjer živijo, z obrazi obrnjenimi v tla, nihče nikogar ne pozna.

26.9.2017—     + (1)     – (1)     Oceni miranajarca 

Včasih je bilo tako, do začetka kapitalizma, potem pa je šlo vse navzdol, tako da veselice od srede 90-ih ni več...enostavno ni več isti občutek pripadnosti, povezanosti...škoda

26.9.2017—     + (1)     – (1)     Oceni korl 

to danes ni kapitalizem, pač pa postsocializem.. če bi hoteli 91 imeti normalno demokracijo in normalen kapitalizem, bi morali zamenjati vse politike in večino nesposobnih, po partijski liniji nastavljenih direktorjev.. pa jih nismo. še več- tradicijia klientelizma in dejstvovanja po politični liniji se nadaljuje in kaj drugega kot tole sranje ki ga imamo niti ni moč pričakovati.

26.9.2017—     + (1)     – (1)     Oceni Kar je res je res 

korl dragec, to je čisti neoliberalni kapitalizem kakršnega si je zamislila in uvedla slovenska desnica!! In kaj je zate " normalna demokracija"?? A mogoče to, da je 10% oblasti željnih bolj pomembnih , kot 90% preostalih državljanov?? Je zate " normalna demokracija" vladavina teh desetih odstotkov? Mogoče je to vladavina enega človeka, taka kot si jo predstavlja heroj cankarjevega kevdra?? Je demokracija da je ta tipček otožnega ksihta v času svoje vladavine v državnih podjetjih zaposlil svoje froce in kup žlahte ?? Kaj je torej " normalna demokracija" ??? Povej lepo po pravici - žal ti je, da si glasoval za spremembo političnega sistema od katerega si pričakoval mnooooooogo več bonitet in ugodnosti kot ti jih je v teh 25 letih ponudil!! Sam sem glasoval za samostojno Slovenijo in ne za neoliberalno kapitalistično ureditev!! Še vedno sem za neodvisno Slovenijo brez NATO in brez EU, kateri diktirajo iz ZDA in Nemčije!! In brez naoliberalnega kapitalizma seveda!!

26.9.2017–1     + (0)     – (1)     Oceni korl 

v sloveniji ni desnice niti levice. so le med sabo skregane struje iz CK ZKS , ki so se leta 1991 preimenovale v politične stranke in nadaljevale svojo plenilsko pot in uničevanje slovenskega naroda. kako se stranke imenujejo, kakšno masko so si nadele je čisto nepomembno, saj je vsem skupno ropanje proračuna, uničevanje slovenije, zavajanje naroda, korupcija in klientelizem. pomilujem vse, ki ste verujoč v boljši jutri obkrožili glas kučanu, janši, drnovšku, bavčarju, podobnikoma, peterletu, golobiču, katarini, alenki, zoranu intakonaprejintakonaprej...

28.9.2017Oceni Kar je res je res 

korl in kam spadaš ti?? In koga si ti obkrožal?? Sina božjega mogoče? ?? A ja, ta ni kandidiral. Le svojim pastirjem je naročil koga naj v cerkvah propagirajo !!

28.9.2017Oceni korl 

ko grem na volitve, oddam neveljavno glasovnico. v cerkev pa ne hodim, zato ne vem koga oni propagirajo.

28.9.2017Oceni Kar je res je res 

korl vidiš korl zato pa je tako kot je. Za vse kriviš druge, da pa bi sam kaj neredil si pa prelen in nesposoben! Samo nažigaš s svojim trobezljanjem . Brez resnih dokazov , brez kakršne koli osnove. Zate je vsa resnica v hrvaških cajtengah in slovenskem pro domobranskem tisku! Še nasvet : čemu bi trati čas z oddajanjem praznega vililnega listka. Raje ostan doma in se čohaj po malincah! Rezultat bo isti, le da zate bolj prijeten - vsaj vrhunec boš mogoče doživel ;-))!

28.9.2017Oceni dzony006 

za "korl" Pa človek, ti si res MALO MIMO, da hodiš oddajat neveljavno Glasovnico. Pa kaj si s tem dosegel? Isto kot jaz, KI NA VOLITVE IN REFERNDUME SPLOH N E GREM. Mogoče pa te kaj kmalu "obsveti" kakšen razum, da ne boš tu, pa še kje drugje TROBIL SVOJIH N E U M N O S T I !!!

28.9.2017Oceni korl 

če bi obstajal kandidat ki bi mu zaupal, bi ga z veseljem volil, kar pa nima nikakršne veze mojo z lenobo ali nesposobnostjo. bolj z intelektom. eni ste naivni in verjamete v nekak program in predvolilne obljube, nekateri pa se soočenjem in predvolilnemu boju zgolj kislo nasmehnemo .... in ko po 4ih letih potegneš črto in vidiš da nihče od izbranih ni izpolnil svojih obljub, da se razen prašičev pri koritu ni spremenilo praktično nič, je normalno inteligentnemu človeku vse jasno.. vi pa buljite tv in vzneseni pritrjujete 'svojemu' kandidatu, ter zdušno pljuvate po nasprotnikih,edini cilj tele druščine pa je nategniti vas, dobiti vaš glas in se za nova 4 leta udobno zasidrati pri koritu. če pa ne vidiš razlike med oddano neveljavno glasovnico in med tem da na volitve ne greš, je to tvoj problem.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava