Krkaši hladnokrvno nad suhorobarje

25.9.2017 | 08:40

Krkaši hladnokrvno nad suhorobarje
Krkaši hladnokrvno nad suhorobarje

Rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka so po dveh zaporednih porazih tokrat doma, pred domačim občinstvom, v 3. krogu lige NLB premagali lani tretjeuvrščeno ekipo Riko iz Ribnice. Krkaši so se prve zmage v sezoni veselili z rezultatom 29:26 (16:13).

Varovanci trenerja Mirka Skoka so bili že pred srečanjem odločeni, da favorizirani ekipi Ribnice pripravijo presenečenje, kar jim je na koncu tudi povsem uspelo. Čeprav je kazalo, da bodo gostje z lahkoto osvojili nov par točk, saj so imeli vse niti v svojih rokah, se jim je po vodstvu z 8:6 zalomilo. Krkaši so med 11. in 19. minuto naredili delni izid 7:1 in povedli za štiri gole (13:9). Do konca polčasa so odigrali brez napak, največ pa so Novomeščani vodili za pet golov (15:10), na veliki odmor pa odšli s prednostjo treh zadetkov (16:13). Gostitelji v drugem polčasu niso popustili niti za ped, favorizirane goste so vselej imeli v svoji oblasti, v 40. minuti so si celo priigrali šest golov prednosti (21:15), lepo zalogo pa so z zanesljivo predstavo zadržali vse do konca dvoboja. V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Jernej Papež z osmimi in Grega Okleščen s sedmimi goli. V gostujoči je Nik Henigman dosegel sedem, Janez Skušek pa pet zadetkov.

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Šmartnem pri Litiji, ribniška pa bo gostila mariborski Branik. Obe tekmi bosta v soboto, 29. septembra.

Izjave po tekmi:

Aleksandar Tomić, MRK Krka: »Vesel sem zmage, saj smo se držali dogovora in navodil trenerja. Vsa ekipa se je borila v obrambi, nekaj dela v vratih pa sem naredil tudi sam. Vsak je naredil svojo nalogo in to je tudi ključ do uspeha. Ribnica je sicer vrhunska ekipa, ampak smo danes dokazali, da smo resna, profesionalna ekipa in da bo marsikomu na našem parketu zelo težko. Zmage si res želimo, danes smo dobili potrditev, da zmoremo in želim si, da znova naredimo niz zmag in si s tem zagotovimo vstop v ligo za prvaka«.

Luka Koprivc, RD Ribnica: »Domačini so zasluženo zmagali. Mislim, da si mi zmage nismo dovolj želeli. Naredili smo preveč tehničnih napak, v drugem delu so krkaši lepo stopnjevali tempo, mi pa smo skozi celotno igro naredili preveč napak in zgrešili preveč strelov. Nismo še dovolj dobro uigrani in to se je danes tudi videlo na igrišču. Upam, da bomo napake čimprej odpravili. Poraz moramo hitro pozabiti, gremo naprej v nove tekme«.

Mrk Krka: Tomič, Brajer, L. Rašo 2, Bevec, Furdi, Didovič 3, Okleščen 7, Pršina, Irman 1, Jakše 3, Udovč 1, D. Rašo, Papež 8 (2), Matko, Ban 2 (1), Klobčar 2.

RD Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat, Fink 1, Vujačić 1, Knavs 4, Henigman 7, Skušek 5 (1), Koprivc 2, Pahulje 5, B. Nosan 1, Kovačič, Kljun, Batinič, Setnikar, M. Nosan, Košmrlj.

Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Riko Ribnica 3 (1).

Izključitve: Krka 10, Riko Ribnica 8 minut.

Rdeči karton: Fink

MRK Krka

Galerija

_z (01)
_z (02)
_z (03)
_z (04)
_z (05)
_z (06)
_z (07)
_z (08)
_z (09)
_z (10)
_z (11)
_z (12)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava